Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS LUKA, SUTRA JA

Splićani pozivaju na miran prosvjed nakon stravičnog ubojstva: ‘Čije dijete je iduće'

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell
1/4
26.02.2024.
u 17:10

Nakon subotnjeg ubojstva Splićani organiziraju miran prosvjed kako bi pozvali nadležne da se krvoproliće Luke B. nikad više ne ponovi.

Ispred Županijskog suda u Splitu u srijedu od 16 sati održat će se mirni prosvjed “Danas Luka, sutra ja!” kojim organizatori žele ukazati na neke stvari koje se događaju u gradu, ali i pozvati nadležne i odgovorne da učine sve da se krvoproliće Luke B. (22), očito je nevine i slučajne žrtve narkomana, više ne ponovi.

Luka je svirepo ubijen 20 centimetara dugom oštricom kuhinjskog noža od strane Ante Rušića (31) u prvom satu subote. Rušića je policija kazneno prijavila za “obično” ubojstvo, za što zakon predviđa kaznu od pet do dvadeset godina zatvora, premda je rečeno kako je se nakon fizičkog i verbalnog sukoba zaputio prema svom stanu kako bi uzeo nož i naposljetku sustigao mladića i jednim ubodom ga lišio života.

Policija očigledno nije pronašla ni elemente za ubojstvo iz koristoljublja, iako je javni pogovor da je ubojica žicao novac i posegnuo za nožem kada ga nije dobio. Rušić se nalazi u istražnom zatvoru dok je pogreb nesretnog mladića najavljen za sutra.

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije