Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi volonteri

Splićani Fredi i Niko dobili darove i zahvalu Prijatelja životinja

Fredi i Niko
Foto: Privatni album
1/4
20.04.2017.
u 18:25

Zbog svoje nesebičnosti i empatije prema životinjama mali aktivisti uvršteni su i među pozitivce Top liste pozitivaca i negativaca

Nakon što su se odrekli svog džeparca da bi pomogli napuštenim životinjama, o čemu je pisao Večernji list, mali Splićani Fredi Coulson i Niko Plećaš dobili su i posebnu zahvalnicu i dar udruge Prijatelji životinja.

Zbog svoje nesebičnosti i empatije prema životinjama uvrstili su ih i među pozitivce Top liste pozitivaca i negativaca. I sve to dalo im je dodatni poticaj.

- Bio sam jako sretan kad mi je stigla zahvalnica, ali i kad sam dao novac za pomoć napuštenim životinjama - rekao nam je Fredi, koji je vrlo brzo nakon toga pripremio novu donaciju za napuštene mačke. Pohvalili su ga i u školi, a mama Anja ističe da je Fredi jako sretan kad pomaže i da uživa u davanju.

Dokazuje to i novom akcijom, u koju je uključio i obiteljske prijatelje, a priključila se ponovno i mama.

Niko još uvijek nije uspio uvjeriti tatu da bi bilo dobro da imaju kućnog ljubimca, no mama Barbara ističe da ne odustaju. A dok plan ne ostvare, Niko se druži s Kajom i Bugijem, psima svoje najbolje prijateljice Marijete Rušinović.

- Niko je s velikim interesom pročitao strip koji je dobio i šokiralo ga je kako žive koke na farmama, iako smo puno razgovarali o tome - priča nam mama Barbara. Smatra da bi se i u školama trebalo više razgovarati o životinjama kako bi djeca odrastala uz empatiju prema živim bićima.

Upravo tako odgajala je Fredija i Niku njihova teta Ana u vrtiću u koji su zajedno išli. I upravo ona učila ih je cijeniti svaki život, naučila ih je da životinje osjećaju bol, strah, glad, ali i ljubav. I sada Fredi i Niko to prenose svojim prijateljima.

<<fredi-i-niko-svoj-dzeparac-dali-za-pomoc-napustenim-zivotinjama

Komentara 1

Avatar eti
eti
15:16 21.04.2017.

Svaka čast ovim lijepim mladim ljudima i njihovim roditeljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije