Naslovnica Vijesti Svijet

Spiegel tvrdi: Hrvatima u Njemačkoj još prijete - iz Zagreba

Josip Perković, Zdravko Mustać, Ivan Lasić, Boris Brneluić, Bruno Smokvina, Ivan Cetinić i Marin Modrić I dalje neometano žive u svojoj domovini, ističe se u tekstu Der Spiegela
10. siječnja 2011. u 21:32 106 komentara 24 prikaza
'unutrasnja.....zgb...01.12.2000. josip perkovic svjedoci na sudu snimio andrej kreutz'
Foto: 'Photoshop'

Njemački tjednik Der Spiegel u najnovijem broju donosi tekst pod naslovom “Hrvatima u Njemačkoj prijeti se iz Zagreba”. U članku se otkriva da su prijetnje upućene žrtvi jugoslavenske tajne policije Radi Bošnjaku, koji je početkom 70-ih preživio atentat Udbe. Bošnjak je nedavno pokrenuo pravni postupak te zatražio od njemačke države posmrtno oduzimanje najvišeg njemačkog odličja Josipu Brozu Titu, za kojega je navedeno da je naređivao i bio umiješan u ubojstva hrvatskih emigranata. Spiegel piše o telefonskim prijetnjama s kojima se suočava podnositelj tog zahtjeva Rade Bošnjak.

Bošnjaku je navodno prijetila osoba koja se predstavila kao “bivši suradnik jednog od optuženih časnika tajnih službi”. Bošnjaka je upozorio da bi mu “mogao biti slomljen vrat”. Spiegel piše i o tome kako su nekadašnji djelatnici tajnih službi zaštićeni unatoč tome što je Njemačka za njima raspisala međunarodne tjeralice.

Na tjeralici su redom Josip Perković, Zdravko Mustać, Ivan Lasić, Boris Brneluić, Bruno Smokvina, Ivan Cetinić i Marin Modrić. Oni i dalje neometano žive u svojoj domovini te su i dandanas u stanju utjerati strah u kosti Hrvatima koji žive u Njemačkoj, ističe se u tekstu Der Spiegela u kojem se još navodi i to kako je “utjecajni političar Andrija Hebrang zatražio od svoje vlade da podrži rad i zahtjeve Nijemaca”.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    11.01.2011. u 12:46h pluki je napisao/la: Kako nije pa govori se o udbi i udbašima koji još djeluju u Hrvatskoj ---------------- Onda pričaj o Saboru. Nema stranke bez starog komunističkog kadra. Ne znam ima li Kerum svoju stranku.

  • -obrisani-:

    Pluki, idi uzmi sedative. Tema nije HDZ.

  • Deleted user:

    Pa kada su udbaši prešli u HDZ. Zbog njih se i ne smije proganjati zločince iz komunizma.