Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BACAČ MREŽE

Spider-manov bacač postaje stvarnost

Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL
1/3
17.09.2019.
u 15:21

Američka policija testira Bolawrap, uređaj koji ispaljuje najlonske konce duge oko 2 metra tako da se omotaju oko nogu osobe, kao sigurniju alternativu elektrošokerima.

Uz 49 ljudi koji su prošle godine umrli nakon što su svladani elektrošokerom, policija diljem SAD-a isprobava uređaj nalik Spidermanovu oružju kako bi što bezbolnije svladala sumnjivce.

Nazvan Bolawrap, uređaj ispaljuje najlon dug 2.4 metra oko nogu sumnjivca koji se upetlja i ne može pobjeći. Može se ispaliti s udaljenosti od sedam do devet metara.

Bolawrap je nešto veći od mobitela i dizajniran je tako da stane oko opasača.

Sintetička vlakna iz njega izlaze brzinom od 200 metara u sekundi. "Ne stignete ih ni vidjet", rekao je Tom Smith, direktor tvrtke koja proizvodi Bolaweap.

Dodao je da je oružje prikazano policiji u SAD-u, Australiji i na Novom Zelandu.

Otkako su se elektrošokeri počeli masovno upotrebljavati 2000, zabilježen je 1081 smrtni slučaj u kojem ga je policija koristila, uključujući 49 prošle godine.

U većini slučajeva kombiniran je s drugim oblicima sile, kao što su vezanje ruku, obaranje na tlo i papar-sprej.

Komentara 1

BR
brezposlicar
21:42 17.09.2019.

Onaj ubija, ovaj kopa oci. Pa se onda netko pita zasto su pajkani postali pokretne mete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije