Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi u Hrvatskoj

Specijalnoj bolnici Sv. Katarina najvažnija svjetska akreditacija

Zagreb: Gordan Lauc i Dragan Primorac predstavili GlycanAge test biološke dobi
Patrik Macek/PIXSELL
19.01.2023.
u 18:55

Akreditacija JCI-a znači najviši zdravstveni standard, a imaju je vodeće zdravstvene institucije poput klinike Mayo

Specijalna bolnica Sv. Katarina dobila je najvažniju svjetsku akreditaciju u području zdravstva “Gold Seal of Approval®” koju joj je dodijelila vodeća svjetska akreditacijska institucija u području zdravstva Joint Commission International (JCI).

Time je Sv. Katarina postala prva hrvatska zdravstvena institucija koju je JCI akreditirao i utvrdio da radi u skladu s najizvrsnijim svjetskim zdravstvenim standardima, kako u pružanju zdravstvene skrbi tako i području sigurnosti pacijenata što uključuje prevenciju, rano otkrivanje, otklanjanje i unapređenje zaštite od neželjenih događaja tijekom procesa zdravstvene skrbi.

Kako ističu u Sv. Katarini, akreditacija JCI-a zapravo je najviši akreditacijski standard u zdravstvu, postupak njezina dobivanja iznimno je zahtjevan, proces evaluacije je višegodišnji, a imaju je vodeće svjetske zdravstvene institucije uključujući Mayo Clinic i Cleveland Clinic. Time Specijalna bolnica Sv. Katarina znatno doprinosi u podizanju konkurentnosti hrvatskog zdravstvenog sustava zdravstva u svijetu, ali i postavljanju temelja za sustavan razvoj konkurentnog zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj, što je jedan od najvažnijih ciljeva Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Ovu akreditaciju inače posjeduje približno 80% bolnica u SAD-u, dok JCI akreditira gotovo 85% akreditiranih američkih bolnica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije