Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez isprike

Nakon poplave na Šalati, KBC Zagreb za Večernji: Krivac za loše stanje je potres, a obnova će riješiti problem

Zagreb: Poplava u Klinici za ortopediju na Šalati
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/20
17.01.2023.
u 14:18

KBC-u Zagreb poslali smo i snimku koju smo jučer objavili na portalu u kojoj se vidi stanje u čekaonici te upitali za komentar, no na taj dio upita nisu odgovorili, a ni pacijentima koji su u lokvama čekali preglede nije stigla isprika. U međuvremenu javilo nam se još pacijenata iz iste Klinike koji su nam kazali kako se zgrada raspada već godinama i prije potresa te da nisu optimisti glede skorog rješavanja problema.

Bazen, a ne čekaonica dočekao je sve pacijente koji su jučer došli u neku od ambulanti Klinike za otropediju na Šalati. Otac jedne od pacijentica, bivši vaterpolo reprezentativac Vedran Jerković na svom je Facebooku pokrenuo lavinu komentara o lošem stanju infastrukture u toj zagrebačkoj klinici.

- Ovo je čekaonica i kontejner za RTG na odjelu ortopedije na Šalati. Mislim da video govori sam za sebe, mogao bi snimiti na desetke ovakvih videa i fotki ovog jada u kojem čekamo s Tonkom. Neke štale koje sam vidio su luksuz spram ovoga - napisao je uz videozapis iz čekaonice za rentgen koju je kiša koja pada u Zagrebu poplavila i time je stanje od lošeg postalo još gore.

Potres je zgradu učinio neupotrebljivom

Cijeloj situaciji nisu pomogla niti dva potresa koja su dodatno, ionako derutnu bolnicu oštetila i dio prostorija onesposobila za korištenje. Prema informacijama na webu KBC-a Zagreb na lokaciji Šalata 7 nalazi se nekoliko ambulanti, točnije njih 8 i jedna poliklinika.

- Kao otac djevojčice koja je stopostostni invalid četvrtog stupnja i koja je pretrpjela već dva moždana udara uslijed rijetke bolesti koja joj je dijagnosticirana i zahvaća jednu osobu na dva milijuna ljudi, baš sam se osjećao jadno danas na Šalati - kazao nam je Vedran, inače otac tinejdžerice koja je stopostotni invalid, a koju je vodio na pregled u bolnicu.

16.01.2023., Zagreb - U Klinici za ortopediju na Salati dogodila se poplava. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL, Ilustracija

O cijeloj situaciji na naš se upit oglasio i Klinički bolnički centar Zagreb pod čijom nadležnosti je i Klinika na Šalati. Kao glavnog krivca za stanje u kojem su prostori, istaknuli su - potrese.

- Kao što je poznato, u potresu koji je zadesio grad Zagreb zgrada Klinike za ortopediju KBC-a Zagreb na Šalati toliko je oštećena da je u potpunosti neupotrebljiva. Stacionarni dio Klinike morao je biti preseljen u prostore na lokaciji Rebro, a poliklinički pogon se odvija na Šalati u zgradi koja potresom nije toliko oštećena - stoji u odgovoru.

Privremeno u kontejner

U našem dopisu postavili smo pitanje i koje korake bolnica planira poduzeti po pitanju neadekvatnog stanja u kojem se zgrada nalazi.

- Kako bismo bolesnicima olakšali izvođenje neophodnih radioloških pretraga te izbjegli transport bolesnika na lokaciju Rebro, odgovarajući rendgenski uređaj privremeno je smješten u kontejneru. Pacijentima je omogućen ulazak s prednje strane Poliklinike, a do ulaznih vrata može se doći vozilom - objašnjavaju i nastavljaju:

Foto: Slaven Branislav Babić/PIXSELL

- Na lokaciji Šalata znatno je smanjen broj parkirnih mjesta radi rekonstrukcije Medicinskog fakulteta, ali još uvijek ima dovoljno mjesta.
Prostorni problemi (ne samo) Klinike za ortopediju bit će riješeni završetkom rekonstrukcije i obnovom svih prostora KBC-a Zagreb kao i završetkom dogradnje (tzv. faza 3). Akutni problem kojeg se navodi (curenje krova čekaonice) rješava Tehnička služba KBC-a Zagreb - zaključuju u odgovoru.

KBC-u Zagreb poslali smo i snimku koju smo jučer objavili na portalu u kojoj se vidi stanje u čekaonici te upitali za komentar, no na taj dio upita nisu odgovorili, a ni pacijentima koji su u lokvama čekali preglede nije stigla isprika. U međuvremenu javilo nam se još pacijenata iz iste Klinike koji su nam kazali kako se zgrada raspada već godinama i prije potresa te da nisu optimisti glede skorog rješavanja problema.


>> Ovako je ista bolnica na Šalati izgledala 2015.

Zagreb: Poplava u Klinici za ortopediju na Šalati
1/16
Ključne riječi

Komentara 1

PV
prcko.vita
16:04 17.01.2023.

Pa gdje su milijarde eura od Europe sunce vam... Kako vas više nije stid i sramota?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije