Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVE MOŽE BITI OTROV'

Hrvatska stručnjakinja o najubojitijim otrovima: Na lateks rukavicu profesorice palo je nekoliko kapi. Ubrzo je umrla

Autor
Nataša Vlašić-Smrekar
22.11.2023.
u 14:00

Kod slučajne ili namjerne konzumacije kiselina ili lužina pogrešno je izazivati povraćanje

Komentara 1

HO
homofobic
06:42 25.11.2023.

Gotovo sve moze biti smtronosno ali jedino je pitanje letalne kolicine. Isti princip se odnosi na pozeljno djelovanje tvari. Gotovo sve moze biti "ljekovito" ali pitanje je kako administrirano i u kojim kolicinama! Vjerujem da je mnogima poznato da je strihnin vrlo potent smrtonosan otrov ali u vrlo malim kolicinama je koristen kao doping u atletici. Osobno mi je poznato da je originalna receptura Cedevite dosta godina sadrzavala vrlo male kolicine strihnina jer je uzrokovao slicne efekte kao vrlo jaka kava ili koji slican stimulant. Dakle sve moze biti otrov ili lijek! Jos jedan ekstremni primjer je nitroglicerin koji je takoder vrlo potentan otrov ali u odgovarajucim kolicinama spasava pacjenta koji ima debilitirajuce bolove zbog srcanog udara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije