Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUGLASILI DOKUMENT

SPD, liberali i Zeleni postigli dogovor o sastavljanju nove njemačke vlade

DPA/Pixsell
15.10.2021.
u 13:58

apravo smo uspjeli usuglasiti dokument. To je jako dobar rezultat, pokazuje jasno da se može sastaviti vlada u Njemačkoj, rekao je socijaldemokrat Olaf Scholz, vjerojatni budući kancelar

Socijaldemokrati koji su prikupili najviše glasova na parlamentarnim izborima krajem rujna u Njemačkoj te Zeleni i liberali objavili su u petak da su postigli pripremni sporazum o sastavljanju vlade.

"Zapravo smo uspjeli usuglasiti dokument. To je jako dobar rezultat, pokazuje jasno da se može sastaviti vlada u  Njemačkoj", rekao je socijaldemokrat Olaf Scholz, vjerojatni budući kancelar.

Scholz je to rekao u izjavi za novinare zajedno s čelnicima Zelenih i liberala.

 

Komentara 2

ST
stefj
14:06 15.10.2021.

He, he, sad ćemo vidjeti da li će zeleni i SPD uspjeti uništiti državu ili će ipak liberali uspjeti nešto korigirati...

SI
sisavac
14:57 15.10.2021.

dogovorili su se da će minimalni urod pšenice morati biti 7 tona po hektaru, krumpira 100 tona/ha, jabuka ne smije biti manja od 275 grama, vina manje od 11 posto alkohola, da će se muškarci i žene izjednačiti u svemu, na jedno dijete koje rodi žena, morat će i muškarac roditi jedno, a transgenderi u privih 5 godina pola toga, a kasnije jednako. i nakon toga se prestaje govoriti o drugima, svi su jedno te isto, jednaki, sa istim pravima i obvezama, u svemu, jer svako spominjanje različitosti stvara nelagodu i uvredu kod najmanje jedne skupine, koje će ovim izjednačavanjem nestati i formalno. nadalje, propisat će se da svaka nova kuća mora proizvoditi više energije nego će trošiti. migranata neće biti ,jer će druge eu zemlje morati raditi po eu zakonima vezanih uz migracije, znači rješavati doma. do njemačke se ionak dolazi preko mnogo drugih zemalja, pa oni ni ne mogu imati migrante.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije