Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahtjev Vijeća za njegu

Plaća od 4.000 eura za njegovatelje u Njemačkoj?

njegovatelj
Pixabay
13.10.2021.
u 15:30

Danas imamo raspon između 2.100 i 3.700 eura, ovisno o tome gdje medicinske sestre rade. Malo njih trenutačno dosegne 4.000 eura, kazala je predsjednica Vijeća za njegu, Christine Vogler

U Berlinu se u srijedu 13. i u četvrtak 14. 10. održava kogres Njemački dan njege ( Deutscher Plegetag 2021). Njemačka predsjednica Vijeća za njegu, Christine Vogler, zatražila je bruto plaću od 4.000 eura za njegovatelje u svim područjima.

“Nove studije pokazale su da bi njega u smislu stresa i odgovornosti pogotovo tijekom pandemije korone bila na odgovarajući način nagrađena sa oko 4.000 eura bruto za radno mjesto s punim radnim vremenom. Danas imamo raspon između 2.100 i 3.700 eura, ovisno o tome gdje medicinske sestre rade. Malo njih trenutačno dosegne 4.000 eura “, rekla je Vogler za” Neue Osnabrücker Zeitung “(NOZ), javlja Fenix magazin.

Sljedeća savezna vlada morala bi “konačno načelno odgovoriti” kako bi se njega bolesnika trebala financirati u budućnosti. “Naš sustav socijalnog osiguranja trenutačno nije dovoljan za bolje financiranje skrbi. Moramo razmišljati o poreznim subvencijama”, kazala je Vogler.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije