Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve za kupnju

Spavali pred trgovinama da bi plazme i laptope kupili budzašto

Šoping
AFP
26.11.2010.
u 19:00

Građani tvrde da uštede polovicu onoga što bi potrošili u “normalnom” šopingu. Potrošit će ukupno 52 milijarde dolara

U Americi je jučer počela tradicionalna sezona blagdanskog kupovanja koju popularno nazivaju Crni petak, a održava se svake godine nakon Dana zahvalnosti. Zbog velikog zanimanja 138 milijuna kupaca, koliko ih je krenulo u “šoping iz snova”, a mnogi su noć od četvrtka na petak proveli u pidžamama i s dekicom ispred ulaza u trgovine da bi prvi kupili robu i do 90 posto jeftinije, neke su robne kuće otvorile vrata dan prije.

Produljenje recesije

Wall Street Journal tvrdi da se ove godine četiri milijuna građana više nego prošle sezone odlučilo započeti božićnu kupnju na Crni petak, što je za neke znak oporavka gospodarstva, dok drugi tvrde da je to pokazatelj produljene recesije jer građani traže jeftiniju i dostupniju robu. Trgovci su ove godine ponudili rekordna sniženja želeći preduhitriti konkurenciju pa se laptop može dobiti za 150, televizori za 100, glačalo za osam ili aparat za kavu za samo 20 dolara.

Velik utržak

Proteklih je godina bilo i smrtnih slučajeva u stampedu kupaca pa su popularne trgovine uvele i internetsko kupovanje svojih enormno sniženih proizvoda – očekuju utržak od 52 milijarde dolara. Građani tvrde da na Crni petak uštede polovicu onoga što bi potrošili u “normalnom šopingu” drugih dana. Najbrže se prodaje elektronika, plazma televizori, garderoba, dječje igračke, kozmetika i božićni darovi. Ni tučnjave stoga nisu rijetkost.

Ključne riječi

Komentara 20

OB
-obrisani-
19:33 26.11.2010.

Neka ljudi kupju. Čitav svijet zarađuje na njihovom idiotizmu.

CU
cunt
19:08 26.11.2010.

plazme i laptope kupili budzašto............ what ??????????? what the fuck is that ?????????

Avatar bakunjin
bakunjin
19:15 26.11.2010.

tada ćemo konačno postati ravnopravni dio slobodnog svijeta. mašala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije