Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na liniji razgraničenja

Spavaća soba mu je u Federaciji BiH, a dnevni boravak u RS-u

Radovan Svrdlan
N1 screenshot
29.10.2017.
u 10:52

Selo Slivnica ima petnaestak mještana i godinama žive na liniji razgraničenja

Pola sela Slivnica nalazi se u Republici Srpskoj, a pola u Federaciji BiH. Granica dijeli imanja, ali i kuće. Tako se spavaća soba jednog mještanina Radovana Svrdlana nalazi u Federaciji, a dnevni boravak u RS-u. S obzirom da gotovo dvadeset godina živi na liniji razgraničenja, u šali kaže, uvijek je na relaciji dva entiteta, piše N1.

"Imam kuću i u Federaciji i u RS-u. Familija kad dođe, ko hoće da živi i spava u jednom dijelu, ko voli RS ide na ovaj dio, ko voli Federaciju ide lijevo, tako da imamo mir",  kaže u šali Svrdlan.

Porez kaže nikome ne plaća, jer ne zna kome pripada. Struju plaćaju u Trebinju, međutim u većini slučajeva ne zna kome se obratiti jer su nadležnosti podijeljene između dva entiteta.

I kuća Miće Ćurtovića dejtonskom je podjelom završila u Federaciji. Na pitanje čija bi policija došla na uviđaj, kada bi se nešto dogodilo, odgovor ne zna.

"Točno ne znamo, više smo privezani Trebinju, jer policija iz Ravnog ako dolazila mora opet doći preko Trebinja, tako da bi zvali trebinjsku policiju, a bi li oni došli ili ne to je druga priča", kaže Ćurtović.

 

Komentara 11

DU
Deleted user
15:08 29.10.2017.

Wc po običaju preko Drine

DU
Deleted user
13:07 29.10.2017.

Gledam nedavno na TV dokumentarac o razgraničenju u Štajerskoj. Kako nije bilo moguće razgraničenje po jezičkom govornom području, razgraničavalo se po vododjelnicama i uvijek se išlo na ruku seljacim. Prije jednog stoljeća nešto ovako nije bilo moguće. Svakim danom sve više napredujemo.

VI
vidum
12:17 29.10.2017.

E, ovo se zove biti na prvoj crti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije