Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMAR

Spasiocima na bazenu dojadilo: Roditelji, nismo mi vaše dadilje!

spasilac Ervin (1)
Duško Marušić/PIXSELL
23.07.2017.
u 14:00

"Neki roditelji misle da smo mi dadilje i da trebamo čuvati njihovu djecu. Mi smo tu da pazimo na sigurnost djece i ostalih kupača"

Dok su se u četvrtak poslijepodne ostali bezbrižno kupali i odmarali na popularnom osječkom kupalištu Kopika, potresena četverogodišnja djevojčica uplakana je tražila svoju majku. U jednom je trenutku glazba ugašena, a spasioci su preko razglasa dozivali majku, koja se ni nakon nekoliko uzastopnih poziva nije odazvala, piše Glas Slavonije.  

Mnogi su kupači krenuli u potragu za majkom djevojčice koja je neutješno plakala. Nakon više od pola sata, majka je došla do ambulante gdje je dijete bilo sa spasilačkom službom. Vikala je na drugu svoju djecu koja su, kako je rekla, trebala čuvati mlađu sestru.

Kolega spasilac upozorio je majku da mora biti odgovornija u pogledu čuvanja djeteta na bazenu, na što se ona uvrijedila i otišla bez ikakvog komentara ili zahvale – kaže Marko Lukenda, voditelj spasilačke službe na Kopiki.

Objasnio je kako na svakih 20 - 30 metara, odnosno kod svakog bazena postoje dva ili tri razglasa i tvrdi kako je nemoguće da roditelj ne čuje da ga zovu. Srećom, 90 posto roditelja dođe po dijete čim h spasilac prvi put pozove preko razglasa. Slične slučajeve kada se dijete izgubi na bazenima imaju bar jednom tjedno.

- Neki roditelji misle da smo mi dadilje i da trebamo čuvati njihovu djecu. Mi smo tu da pazimo na sigurnost djece i ostalih kupača, no roditelji moraju paziti na dijete i ne ostavljati ga samoga na bilo kojem bazenu i na velikoj udaljenosti od sebe, naročito ne na Kopiki među više tisuća posjetitelja, koliko ih bude u poslijepodnevnim satima – zaključuje Lukenda.

Komentara 6

BE
Bel
13:41 23.07.2017.

Uvrijedila se? Druga djeca su trebala cuvati curicu? A da socijalna malo posjeti tu zenu i oduzme joj djecu onako preventivno? I da dobije jedno godinu dvije robije radi zanemarivanja djeteta i dovodjena istog u opasnost? Da se tako radi, roditelji bi bili odgovorniji.

ŠT
ŠtoReći
12:56 23.07.2017.

Danas je neodgovornost na svakom koraku, nikom ništa ne smiješ reći ni onima s dvije godine pa na dalje

IL
ilijan
14:39 23.07.2017.

Majka je bila u obližnjem hotelu krevetu sa nekim likom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije