Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija

"Spasimo botanički vrt na Marjanu!"

marjan inicijativa
Ivana Ivanović/Pixsell
12.03.2011.
u 14:52

Pred zgradu Banovine odnijeli lončanice, jer Grad smatraju odgovornim za zapuštenost botaničkog vrta

Stotinjak Splićana okupilo se na poziv “Inicijative za Marjan” u botaničkom vrtu na Marjanu kako bi upozorilo na katastrofalnu situaciju u kojoj se ta ustanova našla. Botanički vrt je derutan, od pet ostala su samo tri staklenika, većina biljaka je uvenula, stakla su razbijena. U nekadašnjem stakleniku održan je koncert klasične glazbe, a članovi “Inicijative za Marjan” odnijeli su lončanice pred zgradu Banovine jer je tvrde, Grad odgovoran za zapuštenost botaničkog vrta.

Inicijativa za Marjan traži da se što prije provede u djelo nedavna odluka Gradskog vijeća da se sredstva za upravljanje Marjanom dodijele Javnoj ustanovi. Inicijativa također zahtijeva da se konačno raspiše natječaj za ravnatelja Javne ustanove te da programi kandidata koji će se natjecati za tu funkciju budu dostupni javnosti.
- Ne možemo tražit ostavku ravnatelja Javne ustanove Park šume Marjan, jer je već šest godina on vrišitelj dužnosti  i nema nikakve ovlasti. Ovo je stanje za koje nitko nije odgovoran, a kad smo se mi aktivirali, Prirodoslovno-matematički fakultet nedavno je izabrao prof. Mirka Ruščića za voditelja botaničkog vrta, međutim on nema ni novca ni programa - poručila je Duška Boban.  

Pozvala je Splićane da im se pridruže i zajednički djeluju jer jedino tako se splitska gradska vlast može natjerati da riješi problem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije