Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbrinjavanje životinja

Spasili kujicu koja je živjela u hrpi smeća, bez hrane i vode, vezana lancem

Adora Kaja
Foto: Privatni album
1/6
26.04.2016.
u 22:19

Iako se komunalni redar uvjerio kako živi kujica, tražio je da se sve prvo pismeno prijavi. Psa su spasili djelatnici SUZA-e

Nakon još jednog neuspješnog poziva komunalnom redaru da pomogne kujici koja živi u hrpi smeća, bez hrane i vode, zavezana lancem, spasili su je djelatnici SUZA-e.

- Kako je komunalni redar tražio da sve pismeno prijavimo, dogovorili smo se s vlasnikom imanja u Svetoj Nedelji na kojem je bila kujica. Istina, tvrdio je da nije njegova već da je samo čuva, a nije bila ni cijepljena ni čipirana. Pronašli smo privremeni dom i vratili se po kujicu. Odustali smo od tužbe u zamjenu za njezin život - kažu u SUZA-i. Dali su joj ime Adora Kaja, nakon kupanja stigla je kod svoje čuvalice. No, vrlo brzo morali su je preseliti jer se teško nosila s bukom prometa i stepenicama po kojima se nije ni usudila hodati.

Kuća i dvorište

- Adora Kaja trenutno je kod gospođe koja već ima četiri psa i tu ne može ostati dugo. Plaha je, ali jako dobra i posebno voli djecu. Dobro se slaže s drugim životinjama. Idealno bi bilo da ima dvorište i da može boraviti u kući. Od lanca smo je spasili i takav život ne dolazi u obzir, a ne želimo ni da živi u boksu – ističu u Savezu udruga za zaštitu životinja. Imate li dom za Adoru Kaju, zovite na 091/1214696. Sramotno je, dodaju, da se zanemarivane i zlostavljane životinje spašavaju isključivo zahvaljujući udrugama i volonterima, a ne nadležnim institucijama kojima je to posao. Pisanje prijava i čekanje na njihovo rješavanje predugo traje, a za to vrijeme psi obično nestaju preko noći. Problem je što udruge imaju dobru volju, ali nemaju ni uvjete ni financijska sredstva za prihvat i smještaj životinja.

Ne zanima ga gdje je pas

Nakon teksta objavljenog u Večernjem listu komunalni redar Svete Nedelje napisao nam je kako članak ne odgovara istini da komunalni redar nije ništa poduzeo.

- Na poziv djelatnika društva za zaštitu životinja SUZA ja sam osobno obavijestio Veterinarsku Stanicu Samobor i higijeničare koji su izuzeli psa s navedene adrese. Pošto grad nema svoje higijeničare, imamo ugovor s Veterinarskom Stanicom Samobor koji zbrinjavaju životinje, a čiju uslugu grad Sveta Nedelja plaća. Neistinom ste oblatili komunalne redare Grada koji profesionalno rade svoj posao - piše u mailu. Na naš upit može li nam onda, s obzirom da su izuzeli psa, reći gdje je sada kujica, stigao je odgovor.

- Ne interesira me gdje je sada pas, da li su se higijeničari dogovorili s Društvom za zaštitu životinja SUZA da će oni uzeti psa nije u mojoj ingerenciji. Ja sam obavijestio higijeničare Veterinarske stanice Samobor, što sam dužan, da pokupe psa. Veterinarska stanica za tu uslugu nama uredno isplaćuje račun - stoji u odgovoru.

<<u-smecu-bez-hrane-i-vode-lancem-za-drvo-zavezana-kujica

Komentara 2

DU
Deleted user
07:17 27.04.2016.

ljudi su najvece zvijeri

NI
ninkos00
14:33 27.04.2016.

Tesko mi je i citat ovakve clanke !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije