Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISILI NAD PROVALIJOM

VIDEO Spašeni svi zapeli u žičari: 'Ovo je veliko olakšanje, djeca su na sigurnom'

A helicopter rescues a person following a cable car with students stranded mid-air in Battagram
Foto: Umeed Sahar/REUTERS
1/4
22.08.2023.
u 20:30

Oko sedam sati ujutro po lokalnom vremenu pukao je kabel žičare te je kabina ostala visjeti iznad provalije od gotovo 300 metara, a u akciju spašavanja angažirani su vojni helikopteri

Svih osam osoba, uključujući i šestero djece, spašeno je iz žičare koja je satima visjela iznad provalije na sjeverozapadu Pakistana.  - S olakšanjem znamo da su sva djeca uspješno spašena. Ostvarena je odlična suradnja vojske, spasioca, dužnosnika i lokalaca - objavio je privremeni premijer Anwaar Kakar.

Ranije je obljavljeno kako su pakistanski vojnici uspjeli spasiti četvero djece koja su ostala zarobljena u kabini žičare. Na tlo su bili postavljeni reflektori, a jedan izvor je rekao da su na mjesto događaja poslani stručnjaci za kablove te da je mali nosač pričvršćen za žičaru da bi spasili djecu jedno po jedno, piše Reuters

Pojavila se i snimka na kojoj se spasilac, obješen na helikopter, spušta do žičare. Djecu su ranije nakon spašavanja dočekali liječnici. Policijski dužnosnik rekao je da je prvo dvoje spašene djece stabilno, ali da su odvedena na daljnje liječničke preglede. "Naša situacija je neizvjesna, zaboga, učinite nešto", rekao je Gulfaraz, 20-godišnjak koji se nalazi u kabini žičare, telefonom za lokalni televizijski kanal Geo News. Sedam učenika u dobi od 10 do 15 godina i učitelj Gulfaraz ostali su u utorak ujutro zarobljeni u žičari na putu do škole u udaljenom planinskom području u Battagramu, oko 200 km sjeverno od Islamabada.

Oko sedam sati ujutro po lokalnom vremenu pukao je kabel žičare te je kabina ostala visjeti iznad provalije od gotovo 300 metara, a u akciju spašavanja angažirani su vojni helikopteri. Spašavanje unesrećenih otežavali su naleti vjetra kao i opasnost od daljnje destabilizacije kabine te su dva pokušaja spašavanja propala. Jedan od učenika onesvijestio se od straha i vrućine. Glasnogovornik pakistanske hitne službe rekao je da su u jednom trenutku uspjeli unesrećenima dostaviti hranu i lijekove.

VEZANI ČLANCI:

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
15:02 23.08.2023.

Ostvarena je odlična suradnja vojske i spasilaca (a ne spasioca). Zaposlite lektora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije