Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPELI U ŽIČARI U PAKISTANU

VIDEO Dva pokušaja spašavanja propala zbog vjetra: Jedan se učenik onesvijestio od straha i vrućine

A view shows a helicopter carrying rescue operation next to the cable car with students stranded mid-air in Battagram
Foto: Umeed Sahar/REUTERS
1/4
22.08.2023.
u 15:42

Muzaffara Khan iz lokalne vlade potvrdio je da se radi o sedam učenika u dobi od 10 do 15 godina, te jednom muškarcu starom 20 godina, iako je prema prvim informacijama u kabini bilo dvoje odraslih i šestero djece

Još uvijek traje napeta operacija spašavanja osoba zarobljenih u kabini žičare u Pakistanu. Oko sedam ujutro po lokalnom vremenu, pukao je kabel žičare te je kabina ostala visjeti iznad provalije od gotovo 300 metara. Spašavanje unesrećenih helikopterom otežavaju naleti vjetra, i opasnost od daljnje destabilizacije kabine.

Vojni helikopteri u blizini su kabine te su do sada dva puta pokušali spasiti sedmero djece i jednu odraslu osobu, a uskoro bi trebao započeti i treći pokušaj, navodi Reuters. Vojnik koji je visio iz helikoptera uspio se približiti kabini, no nije mogao nikoga izvući na sigurno.

Muzaffara Khan iz lokalne vlade potvrdio je da se radi o sedam učenika u dobi od 10 do 15 godina, te jednom muškarcu starom 20 godina, iako je prema prvim informacijama u kabini bilo dvoje odraslih i šestero djece. Jedan od učenika onesvijestio se od straha i vrućine.

"Teren je zahtjevan, puno je vrhova, a ispod žičare teče rijeka" naveo je glasnogovornik pakistanske hitne službe koji je također otkrio da su u jednom trenutku uspjeli unesrećenima dostaviti hranu i lijekove.

Na liticama oko žičare skupio se veći broj lokalaca koji sa strepnjom promatraju akciju spašavanja. "Vidimo ih, ali nikako im ne možemo pomoći" opisao je jedan stanovnik.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Sudar na autocesti A1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije