Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne mogu sami

Spašeni psi su bolesni i nezainteresirani za okolinu, njihov pogled je prazan

Romski psi
Foto: Privatni album
1/8
11.12.2015.
u 21:37

U čakovečkom azilu više nema mjesta, a trebaju i pomoć za liječenje pasa koje su doveli iz romskih naselja

Nemaju ime, ne znaju reći što im se dogodilo, ali bezbroj je dokaza koji potvrđuju da im život nije bio nimalo lak.

Nezainteresiranost za okolinu, tupi pogledi, vidljivi znaci bolesti, tim riječima opisuje Aleksandra Hampamer iz čakovečkog azila pse koji su proteklih dana spašeni iz romskih naselja u Međimurju.

- Sad su kod nas u azilu. I neka mi netko kaže da se tamo ne događa strava - kaže Aleksandra. Kujica koja ne skida pogled sa zida mrtva je u duši, ima upalu kože od šuge, puna je gljivica, a ima i upalu očiju, ušiju i grla.

- Štenci su u istom stanju kao ona, pothranjeni su i gledaju u prazno - ističe. Dodaje kako se kujica koja leži pored košare cijeli dan nije pomaknula, a bolesna je kao i ostali. Već u prvom odlasku u naselje u azil je doveden i pas kojem je žica razrezala vrat.

- Mi smo popunili sve karantene, pas s ozljedom vrata je na terapiji, rana se gnoji. Kod nas je i pas sa slomljenim laktom, njegova ozljeda je stara i kost je krivo zarasla - kaže voditeljica skloništa.
Sami sve neće moći pa mole za pomoć. Osim terapije kod veterinara, koja će sa lijekovima sigurno biti barem 1000 kuna, trebaju oronazol šampon, plivasept šampon, advocate ili stronghold ampule, kao i kvalitetniju hranu. Kad dođe vrijeme, kad psi budu bolje, trebat će ih cijepiti protiv zaraznih bolesti i bjesnoće te čipirati.

Pomoći im možete uplatom donacija na ZEU Prijatelji životinja i prirode, Čakovec, IBAN: HR3323400091116025375 ili paypal: info@prijatelji-zivotinja.org, a šampon, ampule i hranu možete donijeti do azila. Ili još jednostavnije, poslati na adresu Sklonište za životinje Prijatelji Čakovec, Carinski odvojak bb, Čakovec. Aleksandra Hampamer poziva i da im se jave svi koji mogu makar privremeno prihvatiti pse. Kod njih više nema mjesta, a još je jako puno pasa koji trebaju pomoć, zbog bolesti i pothranjenosti neće preživjeti u uvjetima u kojima žive.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
22:38 11.12.2015.

Pitanje! A zašto pravna država počinitelje ne osuđuje na visoke novčane kazne plus rad za opće dobro u azilu (na čišćenju nastambi)? Odgovor! Zato jer danas u doba vladavine sveopće političke i ine korektnosti, zaštite manjina i poštivanja svih mogućih i nemogućih ljudskih prava, prosječni ciganin može činiti sve ono što nijedan građanin RH ne smije - mlatiti ženu, tjerati djecu na prosjačenje, mlatiti (opet) djecu, zlostavljati životinje, krasti, vozati se ulicama u neregistriranim kramama bez vozačke dozvole, zagađivati okoliš, itd., itd. I kad se pobuniš ili divljaka nazoveš ciganinom (kakvi Romi, dajte molim vas), proglase te rasistom, nacionalistom, klerofašistom, kamenjarom. E, pa, j...š takvu demokraciju!

KI
kinez14
21:51 11.12.2015.

Užasno. Ne mogu da vjerujem koji divljaci žive u Hrvatskoj. Ta đubrad od ljudi nije ni zaslužila dostojan život.

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
01:03 12.12.2015.

Glavni krivac za ovu tragediju je država! Država neka da sredstva da se ova nedužna bića zbrinu i spase, a ako ima nedostaje novca neka počiniteljima uzme socijalnu pomoć koju im daje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije