Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u Atlantiku
Povratak na članak

Spašeni Hrvat: Teška vrata su me poklopila i odsjekla mi prst

Izvlačenje smo morali odraditi s visine od 50 metara zbog visokih valova i same visine broda, objasnio je dočasnik Obalne straže

Komentari 8

DU
Deleted user
09:29 19.01.2012.

Bravo za novinara koji nije napisao od čega je čovjek spašen.Brod je očito nastavio svojim putem.

VL
TO
Toni50
10:02 19.01.2012.

19.01.2012. u 09:29h Z_Tenej je napisao/la: Bravo za novinara koji nije napisao od čega je čovjek spašen.Brod je očito nastavio svojim putem. Druge nije trebalo spasavati od povračanja zbog valova ?

VL
IP
info_punkt
10:28 19.01.2012.

koji članak... može se jedino zaključiti da je čovjeka trebalo spasiti od pogibeljnog naračninog soka... \"...spasioci su ga uspjeli spasiti s tankera Orange Wave, koji je bio natovaren narančinim sokom...\"

VL
Avatar Marinchich
Marinchich
10:55 19.01.2012.

Stvarno, a da napišete od čega su ga spašavali.... upao u bazen s narančinim sokom...?

VL
Avatar morski covik 3
morski covik 3
10:55 19.01.2012.

Pomorac je ostao bez prsta, USCG rescue je odradio dobar posao. Nije bitno gdje je brod isao, sto je prevozio... 200 milja od obale u tim vremenskim uvijetima je cijeli dan navigacije.

VL
DU
Deleted user
13:06 19.01.2012.

spašen s tankera usred atlantika.e moj novinaru, kojesi ti skole zavrsio. prevoze narancin sok \"tankerom\". to moze jedino Kerum.to se moroncino zove \"brod za prijevoz hladjenog\" tereta, \"Refrigerated Vessel\". i ono \"usredatlantika\". tebi je 200 milja od americke obale, usred atlantika. yebem ti ucitelja iz zemljopisa ------------------------------------------ It is not classed as a tanker, however it is effectively a four-hold refrigerated ship, each hold having four vertical freestanding cylindrical fruit juice tanks. Tanks in the aftermost hold are reserved for natural orange juice which is carried at a nominal 0ºC. 12 tanks out of the total 16, that is those located in the forward three holds, can carry either natural juice or concentrated juice.

VL
RE
@rea
18:23 19.01.2012.

Bravo za USCG. A što je brod prevozio, manje bitno. Glavno da je čovjek izvukao živu glavu.

VL
DU
Deleted user
18:33 20.01.2012.

Svaka čast USCG. Jednom smo ih morali zvati zbog ekspolzije na brodu (za prijevoz opasnih tereta). U životu nisam vidio bržu i profesionalniju operaciju. Veoma su obučeni i potpuno su autonomni i u tome je cijela stvar. Kad naša GSSSS treba helikopter MORH-a onda je to procedura \"bože sačuvaj\". Unesreće najprije zove 112, oni zovu GSS, GSS izlazi na teren, procijeni situaciju, pa onda zove MORH, javi se narednik koji zove nadnarednika, koji zove onoga gore, oni gor zove u stožer....malo karikiram , ali tako je nekako. Kod USCG brod zove USCG, objasni situaciju i helikopter je u zraku. Siguran sam da bi i naš GSS bio jednako uspješan kad bi imao autonomiju USCG-a.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.