Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI BROJ OBOLJELIH

Španjolska uvodi izvanredno stanje do svibnja

Koronavirus u Španjolskoj
Foto: REUTERS
1/11
25.10.2020.
u 18:32

Ukupan broj slučajeva zaraze u Španjolskoj iznosi više od milijun i zemlja se upravo suočava s naizgled nekontroliranim porastom broja novozaraženih.

Španjolski premijer Pedro Sanchez u nedjelju je najavio uvođenje izvanrednog stanja u predstojećem šestomjesečnom razdoblju, a pratit će ga i policijski sat u cijeloj zemlji, s izuzetkom Kanarskog otočja.

"Situacija kroz koju prolazimo je ekstremna", rekao je Sanchez u televizijskom obraćanju svojim sugrađanima nakon izvanrednog sastanka Vijeća ministara.

 

Ukupan broj slučajeva zaraze u Španjolskoj iznosi više od milijun i zemlja se upravo suočava s naizgled nekontroliranim porastom broja novozaraženih.

Sanchez je kazao da je u takvom kontekstu uvođenje "izvanrednog stanja najučinkovitija mjera za ispravljanje krivulje zaraze".

Istaknuo je da će stanje pripravnosti u početku trajati 15 dana, kako je i predviđeno Ustavom te da će nakon toga od članova Zastupničkog doma tražiti njegovo produljenje do početka svibnja. Pritom je spomenuo 9. svibnja kao datum završetka izvanredog stanja u državi.

Koronavirus u Španjolskoj
1/11

Kada je posrijedi policijski sat, šef španjolske vlade rekao je da će on u načelu trajati od 23 do 06 sati ujutro, uz mogućnost da određene regije pomaknu za sat naprijed ili natrag njegov početak ovisno o stanju u regiji. Izuzetak će predstavljati samo Kanarski otoci zbog malog broja zaraženih koronavirusom, rekao je premijer.

Ključne riječi

Komentara 3

XA
xaron
01:50 26.10.2020.

Pokušavaju uči u narednu turističku sezonu bez Korone. To je dobra ideja, ali turisti koji če dolaziti če biti zaraženi i zarazit če lokalce. Ponovo na pčetak.

CA
car100
19:38 25.10.2020.

to je jedna varijanta - polagano mrcvarenje, do proljeća. Druga je pustiti da se svi što prije zaraze i prebole, i onda nastaviti normalno dalje, uz stečeni imunitet. Mislim da bi na kraju broj žrtava bio podjednak u obje varijante, samo bi s ovom drugom društvo puno prije došlo u normalno stanje i puno manje bi trpjela ekonomija

Avatar Galo_Mirkić_Zlostavljač
Galo_Mirkić_Zlostavljač
19:28 25.10.2020.

Kako stvari sada izgledaju i mi idemo u tom smjeru. Možda bi bilo i dobro. Vjerojatno bi ponukalo mnoge da ukljuće i drugu, rezervnu, sivu stanicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije