Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnatelj NZJZ-a

Šostar: Infekcija se počela pojačano širiti, imamo razloga za zabrinutost

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
15.09.2021.
u 12:18

U "Štamparu" su u utorak napravili 798 testova, od kojih je 199 bilo pozitivnih, dakle gotovo 25 posto. To je itekako razlog za zabrinutost, poručio je Šostar

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar upozorio je u srijedu da se infekcija koronavirusom počela pojačano širiti, brojevi novozaraženih nisu mali, pa nema razloga za miran san.

"Jučer smo 'obrisali' više od 750 naših sugrađana, gužva je i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.To samo pokazuje da se infekcija itekako počela pojačano širiti, brojke su sve samo ne male i imamo sve samo ne razloga za miran san", izjavio je Šostar novinarima nakon konferencije za medije, na kojoj je najavljena biciklijada "Biciklom do zdravlja", koja će se održati 18. rujna u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

Na pitanje prijavljuju li zaraženi svoje kontakte, Šostar kaže kako i dalje ne prijavljuju u potrebnoj mjeri pa ispada da se ni s kim nisu družili, eventualno s jednom osobom. "A onda kasnije dobijete jako puno pozitivnih", rekao je.

U "Štamparu" su u utorak napravili 798 testova, od kojih je 199 bilo pozitivnih, dakle gotovo 25 posto. To je itekako razlog za zabrinutost, poručio je Šostar.

 

>> Pogledajte i ovaj video – Pandemija je iza njih: Nekoliko desetaka tisuća ljudi uživalo u koncertu u Danskoj!

Komentara 18

Avatar GeniKameni
GeniKameni
13:37 15.09.2021.

Slijedeca dva tjedna su kljucna! Slavni virus pojacava svoje aktivnosti u tocno odredjenim intervalima, kao da je sve pomno isplanirano! Nesto slicno k'o plima i oseka... A ako se narod naviknuo na plimu i oseku, naviknut ce se i na regularne valove slavnog virusa! To je plan, a da li ce uspjeti, to ovisi od samog naroda. Ako narod prihvati ovu prijevaru i podvalu, ona ce se beskonacno ponavljati, bas kao i plima i oseka...

DU
Deleted user
12:50 15.09.2021.

kakvo je stanje u striptiz klubovima, jel se zaraza i tamo širi. smije li se svirati harmonika,pjevati ili gurati soma kuna u tange

DU
Deleted user
14:59 15.09.2021.

Strani mediji polako i sramežljivo počinju ljude pripremati na istinu da cijepivo ali baš ništa ne pomaže i da ga treba redovno i u sve kraćim razdobljima "osvježavati"... Evo upravo čitam na spektrum.de o tome... Ima već i nova njemačka riječ za to: "impfdurchbruch". Tako je počela i medijska priprema prvo za maske a onda i za lockdown...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije