Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
riječ milijardera

Soros: Grčka tone u nepovrat, a EU joj zbog sebe mora pomoći da ispliva

George Soros
Foto: Maurizio Gambarini/DPA/Pixsell
25.03.2015.
u 06:50

Europa mora odvojiti vrijeme za intenzivne pregovore točku po točku i mora pokušati spasiti Grčku bez otpisa dugova

Situacija u Grčkoj vrlo je ozbiljna, istaknuo je za Bloomberg George Soros, jedan od najutjecajnijih milijardera u svijetu. Analizirajući pregovore Grčke s Njemačkom, istaknuo je da njima vladaju veliki animozitet i ljutnja te želja da se jedno drugome naudi.

– Grčka ima izuzetno loše rezultate, ekonomija je uništena i način na koji se njome vlada dovodi do samouništenja – kaže Soros pa ističe da guranjem Grčke izvan eurozone Europa šteti sama sebi. Osnova za nalaženje kompromisa je tu, kaže Soros, ali zahtijeva četiri mjeseca pregovora točku po točku i nakon takvih detaljnih pregovora ne bi trebalo otpisati dugove. Načinom koji je trenutačno na snazi Grčka se gura sve dublje u ponor, a jedino što se može postići u srednjem roku je održavati primarni suficit na razini od 1,5 posto do 3 posto BDP-a.

– U međuvremenu neće biti primarnog suficita što znači da Grčka tone u nepovrat! Druga mogućnost bez intenzivnih pregovora je brzi bankrot! – zaključio je Soros.

>> Grčka obećala paket reformi do ponedjeljka

Ključne riječi

Komentara 23

BF
brkonja fra brkati
08:07 25.03.2015.

Goerg Šoroš,osnivač "Otvorenog društva za okupaciju i porobljavanje slobodnih naroda i država",agent je Rothschilda za specijalne operacije. Inače ovako izgleda sotona u ljudskom obliku.

KI
Kissinger
07:25 25.03.2015.

slučajno sam gledao njegov intervju na Bloomberg TV.stari je prolupao 100%.Trabunjao je o grčkoj, eu,sad ,ukrajini i naravno putinu.sve u svemu smućaj i prolij.što možemo ima lovu - ima pristup medijima.

BR
brojevi
09:34 25.03.2015.

I to kaže G. Soros, največa svjetska mutikaša svih vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije