Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Penava:

'Ovo nije prosvjed protiv Plenkovića, on je dosad najbolji premijer'

Ivan Penava
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
14.09.2018.
u 11:50

Istaknuo je da je koincidencija da se prosvjed događa isti dan kad i Sportske igre HVIDR-e

Ovo nije prosvjed protiv premijera Andreja Plenkovića, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon današnjeg razgovora s Plenkovićem u Vladi, prenosi N1.

Penava je, podsjetimo, za 13. listopada najavio prosvjed u Vukovaru zbog sporosti u sankcioniranju ratnih zločina.

– Došao sam na razgovor s premijerom Andrejom Plenkovićem na razgovor u vezi s problematikom koja je aktualna u medijima.  Razgovarali smo o problematici svatko iz svojeg kuta. Naravno da ima tu istine na obje strane, naravno da je tema prebitna i preosjetljiva. Naravno da ima pokušaja svih mogućih aktera koji pokušavaju iskoristiti temu na ovaj ili onaj način, ponižavajući žrtvu po tko zna koji put. I to je bila tema ovog sastanka, gdje sam ja došao i kao član HDZ-a i gradonačelnik Vukovara predsjedniku HDZ-a i Vlade pokušavajući iskomunicirati poruku premijeru – ovo nije prosvjed protiv HDZ-a, protiv premijera Andreja Plenkovića, on jedino za cilj ima pronalazak zločinaca odgovornih za egzekuciju u gradu Vukovaru i širom RH. Svako iskorištavanje ove prigode za svoje ciljeve vrlo je degutantno i na neki način predstavlja ponovno pucanj i na Vukovar i na žrtve – rekao je Penava o svom dolasku u Zagreb.

– Premijer Plenković za mene je dosad najbolji premijer i ima najbolju Vladu. Jesam li ja njega uspio uvjeriti u to da ovo nije kontra njega, to je manje važno. Važno je da ima širinu i mislim da je shvatio kontekst priče – rekao je Penava i dodao:

– Ovo nije udar na premijera i Vladu, pa to je moja Vlada, moj premijer i na kraju krajeva premijer svih nas – rekao je Penava.

Istaknuo je da je koincidencija da se prosvjed događa isti dan kad i Sportske igre HVIDR-e.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Komentara 112

DU
Deleted user
12:06 14.09.2018.

S čim te ucjenio? Plenky ucjenjivač

PA
pandur
12:52 14.09.2018.

Mr. Penava,gorko ste me razočarali-Plenković je tipični ljevičarski EU bullshitter koji o hrvatskoj politici i povijesti nema blage veze.Mislio sam da ste do nekako povijesno i politički pismeni.Plenković čak nije ni lijevi centar,nego kako ga je opisao Zoki Milanović,on pripada lijevoj struji SDP-a i ne zna što radi u HDZ-u.

AA
AAAAAA
13:24 14.09.2018.

e Penava, Penava da su se vukovarski branitelji tak povukli pred prijetnjom danas ti nebi bil to kaj jesi, a možda se i varam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije