Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šokirani turisti: Vožnju od aerodroma do Zadra platili 800 kuna

Ovo je jeftina podvala, netko se predstavio kao naš taksist. Ovo nije prvi takav slučaj, događa se to i mojim kolegama, rekao je vlasnik taksi-obrta
19. lipnja 2019. u 12:24 56 komentara 10317 prikaza
račun
Foto: 057info

Za 13 kilometara od aerodroma u Zemuniku do apartmana u Ulici Ivana Gundulića britanski turisti platili su nevjerojatnih 793.50 kuna, odnosno više od 60 kuna po kilometru, piše 057info.hr.  Britanski turisti sve su, očito šokirani, ispričali vlasniku apartmana koji je za portal 057info.hr prenio njihove dojmove kao i fotografiju računa.

restoran Val Restoran iz Mimica Vlasnik restorana na udaru gostiju: 'I meni je preskup Ferrari pa ne ulazim u dućan'

– U nevjerici su, osjećaju se opljačkano – rekao privatni iznajmljivač kojeg je također šokirao iznos računa.

Objašnjenje za nerealnu cijenu, zbog koje se zadarski gosti osjećaju prevarenima, zatražili su od vlasnika taksi-obrta čije se ime navodi na računu.

DK Oysters restoran u Mykonosu `Oderali ih` Naručili šest porcija liganja i šest piva te ostali zatečeni cijenom: Ovo je sramota!

– Ovo je jeftina podvala, netko se predstavio kao naš taksist. Ovo nije prvi takav slučaj, događa se to i mojim kolegama. Naplate masnu svotu i onda dijele vizitke drugih taksi-poduzeća. Također, paragon blokovi ne koriste se već dvije godine, taksisti moraju izdavati račune putem fiskalnih blagajni. Mi vožnju od zračne luke do Zadra naplaćujemo 500 kuna. Putnici znaju prigovarati zbog cijena, ali one su takve zbog naknada za parkiranje na aerodromu, rekao je vlasnik taksija koji je kao dokaz poslao fotografiju računa koji izdaju njegovi taksisti, a koja se razlikuje od one koju su dobili britanski turisti.

Oni, nažalost, od šoka nisu stigli zabilježiti registraciju. Kako se doznaje, riječ je o vozilu s tablicama iz Županje.

Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja
SITI U PLANINI
Nutricionisti savjetuju: Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Dr Evil
  Dr Evil:

  500 kuna od aerodroma do Zadra...12 kilometara 500 kuna? Na čemu ste vi?!? Lake ili teške droge?

 • dirižabl:

  Treba uvijek pitati koliko što košta pogotovo u komunističkoj kasabi kao što je SR Hrvatska

 • mikrogrizzly:

  Vele Ameri: Prve stvari prvo! Ukratko, svaki grad koji pretendira na masivan priljev turističkih novaca mora prvo riješiti javni prijevoz na relaciji aerodrom - centar, nalik velikim svjetskim destinacijama. Ni Zagrebu to ne pada na pamet, dakle s tim električnim ... prikaži još! vlakom bi riješio ujedno i problem Velike Gorice, ne samo aerodroma. Ne, oni desetljećima bježe od toga kao vrag od tamjana i smatra se pod normalno da taksisti oderu turiste umjesto da imate javnu brzu vezu po nekoj prihvatljivoj cijeni. Split i Dubrovnik su također primjeri izuzetno napetih odnosa među taksistima - tamo je također glavni plijen prijevoz turista do aerodroma. I nitko ne haje za to! Pa dajte gledajte kako su to riješili najveći, aerodrom mora biti uzorno povezan s gradom - to je sine qua non razvoja...