Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Samo nemoj nikom reći'
Povratak na članak

Šokantni film o svećenicima pedofilima ruši vlast?

U dokumentarnom filmu koji je u nekoliko dana potukao sve granice gledanosti u Poljskoj iznose se optužbe na cijeli niz svećenika u Poljskoj, između ostalog i optužba na račun Franciszeka Cybule, nekadašnjeg ispovjednika Lecha Wałeşe

Komentari 14

DU
Deleted user
09:34 18.05.2019.

Kaczński govori da je pocetak unistenja naroda napad na crkvu. Istina je da se za pedofilju znalo dugo, ali su ljudi o tome sutili. Crkva i kler su zasticeni - civilno pravo za njih ne vrijedi.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:33 18.05.2019.

Poljska, tradicionalna katolička zemlja, ide u smjeru Irske. U Irskoj je katolička crkva bila uz narod u teškim vremenima britanske okupacije i terora britanskih lordova. Ogromno iseljavanje i glad su opustošili Irsku. U uspostavljenoj Republici Irskoj katolička crkva je uspješno zadržala utjecajnu ulogu. Međutim, osilila se miješanjem u izravne političke, svjetovne i obiteljske odnose u tada irskoj siromašnoj sredini. Osilila se toliko da je zakonom uspostavljena nedodirljivost svečenika a vjernice su zakonski kažnjavane ako bi izvršile pobačaj. Djecu su nesretnice predavale crkvenim institucijama a lijepu i zdravu bijelu djecu te su institucije prodavale za novac u SAD. Osamdesetih godina prošlog stoljeća je to sve javno razotkrivenom od strane naprednih katoličkih aktivista (Irska je bila 90% katolička zemlja), narod je odbacio takvu crkvu koja je prikrivala najteže zločine protiv djece, žena i obitelji. Danas je broj katolika koji uopće idu u crkvu pao ispod 20%, vode se procesi protiv silovatelja redovnica od strane crkvenih službenika, broj redovnica novakinja drastično je pao (kao i u Hrvatskoj) a ekonomski zemlja se izuzetno uspješno razvija, među najboljima u EU. Poljska će prvo morati prolaziti kroz razdoblje saznanja i spoznaje, jer očito crkva u Poljskoj i dalje nema snage da uspostavi ljudske odnose i da barem silovatelje i sodomiste razotkrije, kazni i preda državnim vlastima. Daleko je to od dobroga. Ali treba vjerovati.

VL
OL
oLo
08:32 18.05.2019.

Ivan Pavao 2, za to je znao, ćutao, i kako onda on može biti svetac?

VL
Avatar medeki
medeki
11:27 18.05.2019.

U svakoj vjerskoj državi nema sreće ni demokracije. Nastoje čovjeka potpuno podčiniti i nametnuti mu svoje zakone koji se uglavnom sastoje od zabrana, zabrana i zabrana. I straha od Boga. a sve u svrhu da bi oni vladali i činilii šta ih je volja! Hrvatska ako se uskoro ne probudi potonut će do kraja!!!

VL
SA
samoborka
11:49 18.05.2019.

Hahaha Vecernji,kako brisete nepodobne komentare. Dobro..ima i za to lijeka:D

VL
Avatar Floyd1
Floyd1
09:39 18.05.2019.

Poljaci se bar bude, Hrvati jos sanjaju.

VL
AB
ab1212
12:27 18.05.2019.

Ljevičarska propaganda napada Crkvu i Poljsku vladu nemilosrdno, ali neće dobit glasove iskorištavajući tuđe osjećaje.

VL
VO
vorda400
11:30 18.05.2019.

Čiju vlast ovaj film ruši?vidim crkveni štakori na zadnjim nogama kaj se kao napada samo crkvu zbog pedofilije pa napada ju se jer cijelo vrijeme štite ta čudovišta dok pedofile u "civilu" policija začas zatvori i na kraju osudi ali to ne vrijedi za svećenstvo kao da im to daje imunitet Nebu išlo

VL
AN
Antitrogloditist
20:27 18.05.2019.

Takav film bi se mogao snimiti u svakoj katoličkoj zemlji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.