Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKOLIKO OZLIJEĐENIH

Šokantne snimke iz Kine: Skupina muškaraca brutalno pretukla ženu u restoranu

Napad u Kini
Screenshot/Twitter
12.06.2022.
u 12:23

Dvije žene su hospitalizirane, no stabilnog su stanja i izvan životne opasnosti. Također, dvije su žene lakše ozljede

Devet muškaraca uhićeno je zbog žestokog napada na grupu žena u restoranu na sjeveru Kine. Incident je snimljen nadzornom kamerom, a uznemirujuća se snimka brzo proširila internetom.

Na njoj se, naime, vidi kako je žena odgurnula muškarca koji joj je stavio ruku na leđa dok je bila u restoranu s još dvije žene. On ju je potom udario, a žena se pokušala obraniti. U pomoć joj je priskočila i druga žena, no uključili su se muškarci koji su bili u restoranu s napadačem. 

Muškarci su udarali žene šakama po glavi, srušili na pod, a potom jednu od njih, onu koja se prva pokušala oduprijeti maltretiranju, izvukli van. 

Video je brzo postao viralan i potaknuo raspravu u Kini gdje se posljednjih godina više govori o pravima žena, unatoč pritisku patrijarhalnog društva, internet cenzuri i neujednačenoj pravnoj podršci, piše The Guardian

Prošle godine, muškarac je bacio vruću tekućinu na Xiao Meili, poznatu kinesku feministicu, u restoranu nakon što ga je zamolila da prestane pušiti. Unatoč tome što je bila žrtva nasilja, Xiao je rekla da su je tada više puta maltretirali na internetu i krivili da je izazvala probleme.

Policija u Kini priopćila je da je svih devet muškaraca uključenih u posljednji nasilni incident uhićeno. Dvije žene su hospitalizirane, no stabilnog su stanja i izvan životne opasnosti. Također, dvije su žene lakše ozljede.

Napad je potaknuo mnoge da se zapitaju zašto se to dogodilo. 

- Razlog zbog kojeg su ovi muškarci smatrali da mogu slobodno napasti ženu jer je odbila njihovo uznemiravanje je taj što je toliko muškaraca u prošlosti prošlo nekažnjeno od strane vlasti jer su činili isto - rekao je Yaqiu Wang, istraživač u Human Rights Watchu.

Ključne riječi

Komentara 4

IL
ilustrator
13:48 12.06.2022.

srećom, tog nema u civiliziranim zemljama. ako se dogodi da netko "pukne" ravnopravno kokne i muške i ženske!

AT
ATG
13:05 12.06.2022.

Je li ovo priprema da Amerikanci krenu u borbu za prava "osoba koje menstruiraju" u Kini? Koliko smo već puta vidjeli ovaj scenarij.

LJ
Ljudeman
13:52 12.06.2022.

Kakve veze ovo ima s ravnopravnosti. Da žene nisu ravnopravne, muškarci bi se tukli međusobno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije