Šokantna priča sezonskog radnika: 'Radio sam po 17 sati, slomio sam se nakon 15 dana'
Prije otvaranja radio je ''relativno normalno''. Šok je uslijedio nakon otvaranja restorana.
Komentari 14
I to je udar na zajamčena prava radnika...
Na Žalost, opet neki "Boso" na moru!
U ugostiteljstvu vlada takva 'muljaža' i prevara kakvu ne možete zamisliti. Kao običan gost u bilo kojem kafiću na kopnu vidite prostim okom kako se krade država i konobari a u restoranima naročito. Mafija na moru je vidljiva na svakom koraku. Ali koga briga? Pa nepoštenje, grabež i pljačka vidljiva je u vrhu vlasti. I dokazi stoje u ladicama svih Državnih odvjetnika a naročito Bajića i Cvitana. Ili nek dokažu da nije istina. A o policijskim i pravosudnim postupanjima po zakonima najviše 'govore' ostoje i orepovići. Fuj....
Te priče su istinite i svakodnevne na cijeloj našoj obali. Vlasnici -robovlasnici ponašaju se tako jer im inspekcije skoro i ne dolaze, a kada dođu , čim nešto prezalogaje i odu. Udri po raji.
Htjeli smo povratak u robovlasnistvo, dobili smo povratak u robovlasnistvo. Imamo Hrvatsku.
Ništa novo... ja tako radim već duže vrijem po 14 -15 sati za 100 kuna dnevnice i topli obrok i to bez prijave...
vvv
Da bi sve bilo vjerodostojno molim ime poslodavaca i radnika koji ih je prijavio. Znam za puno slucajeva pretjerivanja sa obje strane.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
svaki dan je sve gore i gore za radnika.... postali smo robovi ali moderni robovi, nemozes nigdje bez novca i dopusta poslodavca jer radis od zvjezde do zvjezde