Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
METEOROLOŠKI EKSTREMI

Šok u proljeću: Stižu nam ljetne temperature! Evo gdje će u Hrvatskoj biti najtoplije

Split: Sunčano i toplo poslijepodne građani proveli na rivi
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/16
04.04.2024.
u 17:42

Ako se predviđanja temperature za idući tjedan ostvare, u Hrvatskoj će proljeće trajati malo kraće, a krema za sunčanje i osvježenje biti će nam sve potrebnije.

Idućeg tjedna očekuje nas natprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine. Naime situacija na prognostičkim kartama signalizira dolazak anticiklone s područja Afrike s kojom će temperature u našoj zemlji skočiti drastično visoko za ovo razdoblje u godini. Prvi dan idućeg tjedna mogli bi zabilježiti temperaturu i preko 30 C, prognozira amaterski zaljubljenik u vremenske prognoze Ivan Šolić za Slobodnu Dalmaciju

Već u ponedjeljak osjetit ćemo nagli porast temperatura gdje bi u središnjem i zapadnom dijelu unutrašnjosti mogla doći do 30 C. Ovo je pravi proljetni šok s obzirom na to da ćemo imati temperaturu nalik ljetnoj. Iako će kontinentalna Hrvatska odživjeti "temperaturnu eksploziju" u Dalmaciji i uz obalu se predviđa nešto stabilnije vrijeme zbog mora koji će održati stabilnost temperatura. 

"Afrička anticiklona"  neće smo pogoditi Hrvatsku, ekstremna odstupanja temperature zraka od višegodišnjeg prosjeka pogodit će Francusku, Njemačku, Baltičke zemlje. Ako se predviđanja temperature za idući tjedan ostvare, u Hrvatskoj će proljeće trajati malo kraće, a krema za sunčanje i osvježenje biti će nam sve potrebnije, piše Slobodna Dalmacija. 

Foto: Meteoadriatic

FOTO Sunčano i toplo poslijepodne građani proveli na splitskoj rivi

Split: Sunčano i toplo poslijepodne građani proveli na rivi
1/22

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije