Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skraćeni popis
Povratak na članak

Šok-lista: 162 lijeka više nisu besplatna, plaća se i najtraženiji inzulin

Nadoplaćuju se i pojedini lijekovi za snižavanje visokog tlaka, masnoća u krvi, lijekovi za liječenje čira i refluksa

Komentari 82

Avatar tkozna
tkozna
09:38 15.02.2014.

Ovi više ne biraju sredstva kako riješiti problem nezaposlenih. Bogati i pravedni mogu platiti estetskog kirurga a šečeraši i nepravedni ne mogu bobiti ni nasušni inzulin. Pravda nema što!

VL
AS
asi2013
09:18 15.02.2014.

Ovo je loša vijest za mene starog čovjeka, koji troši lijekove za tlak. Na sve moguće načine ne daju ti disati, prokleti bili. Neka uzmu od raznih Todorića i Tedeskija.

VL
Avatar gladnijura
gladnijura
09:30 15.02.2014.

Za suprugu koja je imala tumor mozga i od toga umrla, kupovao sam injekcije kojima se smanjuje oticanje mozga jer iste nisu besplatne. Normalno, i plačao hospicij jer je bila kao biljka 10 mjeseci.

VL
DD
ddh
09:30 15.02.2014.

To je na neki nacin dobro. Komunisti na vlasti s njihovim "pravednikom" sa Pantovcaka gule gradjane od dana do dana sve vise. I to je dobro. Svaka glupost i zloba moraju se kazniti. A oni koji su birali i izabrali SDP (komuniste) i Josipovica nisu niti nis boljega zasluzili. " Svaki spi tak kak si je nastrajil" je zagorska poslovica. A s druge strane nije jasno zakaj im uopce trebaju lijekovi. Imaju cirilicu, imaju progon i rat protiv Katolicke crkve, imaju i Jurasicu i Terselicku, a imaju i "crvenu" Hrvatsku, pa im drugo niti ne treba. I nek ne pozivaju u buducnosti Bozju pomoc. Trebaju zazivati pomoc njihovih Tita i Staljina, pa ce ih oni i izlijeciti.

VL
Avatar Lizard king
Lizard king
09:24 15.02.2014.

Stoka lopovska

VL
DO
doktorica
10:01 15.02.2014.

štedi se na najbolesnijima...

VL
DU
Deleted user
09:53 15.02.2014.

sve se više pokazuje čiji su ovo ministri i vlada.pobiti će nas bez zrna baruta.

VL
ZE
zeus777
09:36 15.02.2014.

Eto, postajemo Amerika. Sve je očitije da su ovi iz vlade samo pijuni nekih većih igrača. Promjene se uvode malo pomalo, kao kad žabu staviš u hladnu vodu pa postupno zagrijavaš

VL
L0
luena 01
09:54 15.02.2014.

S Mi stedimo (stedi na racun bolesnika),rece R.Ostojic i osta ministar zdravstvenog... Njegova losa politika je ta koja ide na stetu vise bolesnika...dijabeticara ,kronicnih bolesnika .. mozda je kao lijecnik bio dobar,ali kao ministar je ravno 0... Duze liste cekanjanja za preglede ,termine kod specijalista ,smanjivanje broja bolnica i dr.tako i takvu politiku zdravstva moze svatko vodit ..Sta ce onaj diabeticar komu su 25 KN-a. previse za platit jer nema od cega da plati ,taj nek padne u komu i umre... Rjesite se nesposobnih sa njihovih mjesta koja ne zasluzuju.. Zdravlje je najvece blago svakog covjeka ali to se kod nas jako malo cjeni od strane ovakvih...

VL
GU
Gustavo
10:21 15.02.2014.

Vlada se rješava penzionera, sve lijekove stavit na plaćanje hehe

VL
L0
luena 01
10:14 15.02.2014.

Ne mogu svi dijabeticari koristit jedan Inzulin ,ne djeluje kod svakog jednako ,nekom pomogne drugom ne,isto tako lijek za poviseni tlak i... Samo ka ds eobratis ministarstvu zdravlja a kojem je na celu ostojic ,salju te da se obratis HZZO koje prefidnosti... On kao "odgovoran" ministar zdravstvenog je prije sanjima trebao dobro promotriti na kojim lijekovima stedit... Nije Inzulin nesto sto je u modi pa ga uzimas jer ga i drugi uzimaju, inzulin je jako poteban lijek,o njemu ovisi zivot covjeka( djeteta) koji su silom "okolnosti" prinudjeni na njega....

VL
MO
modovisisajteMaraschino
10:24 15.02.2014.

otkad je ova "socijalna" vlast na vlasti, ja idem u Mađarsku po lijekove... istina, poskupilo je i u Mađarskoj ali i dalje su lijekovi puno jeftiniji nego kod nas ... plus toga se malo obiđe po trgovinama i nađe se još ponešto i plus toga mađarska Billa je i do duplo jeftinija za neke stvari i meso... evo mene za par dana opet u Mađarskoj....

VL
ZA
zarjevazno11
10:20 15.02.2014.

Valjda u vladi misle da nas ima previše, pa im je najlakše što prije smanjiti broj stanovnika povišenjem cijene lijekova, liječenja i smanjenjem kvalitete zdravstvenih usluga. Ako imaš love, živjet ćeš, ako nemaš, crkni.

VL
KR
krka
10:34 15.02.2014.

pišem pun jada i bijesa; ostvarila se najava dr. Mengelle od pred nekoliko mjeseci da zdravstvo ne može biti besplatno! Fuj, vladajauča kamarila si dovodi doktore iz inozemstva, šta će biti sa sirotinjom koja svaku kunu važe>; dali mlijeko i kruh ili lijek, jasno je svakome. <niti sam pristaša nasilja, niti mržnje, ali priželjkujem revoluciju koja će doslovce pomesti sve nenarodno i partijsko pljačkaško, bez obzira na ideološki predznak!!! Probudite se Hrvati dok se sa ruba ponora još nismo sunovratili u ponor, odakle nam više nema povratka: Ljepa naša je postala ljepa njihova i njihovih, mi ostali smo smeće koje im samo treba da radi da bi oni bili još bogatiji!!!

VL
BB
bozo boric
10:24 15.02.2014.

..prokleti bili svi oni koji ćive od nadoplate lijekova i oni koji su dozvolili ovakav harač ...bljak vlada a posebno Ostojić

VL
PL
Placid
10:42 15.02.2014.

Ali za filmske eksperimente Jasmile i ostalih "umjetnika" ima milijuna kuna koliko im srce poželi!

VL
DU
Deleted user
12:05 15.02.2014.

Nije mi jasno, uza sve to što je prije 5-6 godina bilo mukte a sada se plaća, uz sve moguće restrikcije, smanjenja, ukidanja naknada za ovo i ono, smanjenja poticaja u poljoprivredi, umreženja i otkona zloporaba u socijalnim naknadama, smanjenja mirovin braniteljima i povlaštenima, silnih novaca od legalizacije, sveopće štednje u državnim firmama.... i dalje nedostaje.. nema se.. zdravstvo je u minusu.. proračun je u komi. Ako je HDZ krao, a ovi sad ne kradu.. a BDP nam je 10-15 posto manji od 2009... kako to da nema kraja ovim restrikcijama????

VL
AL
Alkana
10:54 15.02.2014.

Ma što ministru i ovoj bešćutnoj vladi znači ako tebi promijene život, briga ih za to. Oni ne žele sebi mijenjati lagodan život na visokoj nozi, a bez ikakve odgovornosti. Što sada dr. Ostojiću fali???? Ništa! Bez ikakve odgovornosti možee eksperimentirati s ljudima, lijekovima, doktorima, a sve uz iznimno visoke prihode. Dok se bavio svojom strukom, ipak je imao odgovornost i u slučaju nekih svojih loših poteza, odgovarao bi i na sudu. A sada toga pritiska više nema - nastupila je laganica....

VL
LU
Lujo123
12:14 15.02.2014.

Je problem je u tome kaj mi koji privređujemo nemremo nikak toliko privrediti koliko ovi kaj kradu mogu pokrasti. Ili političari moraju prestati tak jako krasti ili budema na kraju morali uzeti batine u ruke - nema druge!

VL
DC
dubravko.crnjak
11:09 15.02.2014.

A vi dragi moji Hrvatići sjedite ispred svojih televizora i kukajte, dok vas vaša vlast ne ubije svojim ''mjerama''...

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.