Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski ministar obrane

Šojgu oštro prema proizvođačima oružja: 'Slušajte, prestanite se glupirati, momci'

Russian President Vladimir Putin attends an expanded meeting of the Defence Ministry Board in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
31.01.2024.
u 17:21

Direktor je rekao da je tvornica u posljednje dvije godine već šest puta povećala proizvodnju

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu poručio je proizvođačima oružja da se "prestanu glupirati i dodatno povećaju proizvodnju samohodnih topničkih sustava. Šojgu je u utorak posjetio tvornice za proizvodnju oružja u industrijskom gradu Jekaterinburgu na Uralu. Tom je prilikom rekao da Rusija povećava proizvodnju projektila protuzračne obrane nakon niza napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na gradove i energetsku infrastrukturu.

U videu koji je u srijedu objavila novinska stranica RBC, Šojku je u obilasku tvornice ukorio upravu zbog toga što ne proizvodi dovoljno samohodnog topništva, prenosi Reuters

"Slušajte, prestanite se glupirati, momci. Ovi stojevi trebali su raditi punim kapacitetom 2023. godine", rekao je šefovima tvornice.

VEZANI ČLANCI:

"Želio bih dobiti u roku od tjedan dana konkretan prijedlog o tome kako ćemo postići pokazatelje koje je postavio predsjednik. To se mora napraviti jer su sve ove naredbe povezane s obavljanjem vrlo specifičnog posla na bojnom polju", dodao je. 

Direktor je rekao da je tvornica u posljednje dvije godine već šest puta povećala proizvodnju

VIDEO Stanovnici Kijeva se sakrivaju u metrou od ruskih napada

Komentara 52

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
19:12 31.01.2024.

Jučer je objavljeno da Sjeverna Koreja ima veću proizvodnju municije ali i oružja od cijele Rusije. Ukrajina je proizvela nove dronove koji hvataju više od 150 km i blizu dohvata su brojne ruske tvornice oružja. Ukrajincu su danas počeli "brzu ofenzivu" po ruskim tvornicama oružja i po električnim centralama. Ako Rusi nisu pripremili snažnu protudronsku i proturaketnu obranu, loše im se piše. Sutra je i dan odluke za Mađarsku. Višegodišnje mađarsko ucjenjivanje EU izazvalo je revolt u državama EU. Izgleda da su se već dogovorile da ako sutra Mađarska nastavi da će pojedinačno sakupiti novac za Ukrajinu i slati Ukrajini kao države, a ne kao EU, a Mađarskoj uskratiti sve EU fondove i svu financijsku pomoć jer uporno ne podržava politiku i ciljeve EU. Istovremeno po cijeloj Rusiji su pojačane saboterski napadi po tvornicama, komunikacijama i uredima za regrutaciju.

SL
Sloven
18:20 31.01.2024.

Meni je jako čudno, da rusi ne razumiju, da ih Putin vuče u provaliju !?Kao Kim Đong un, rusi će za koju godinu moći jesti topovske granate !!! Hvale se sa rastom bruto dohodka- koji se bazira na vojnoj INDUSTRIJI. Svijet gleda i smije se.

ED
edgar2
18:06 31.01.2024.

A što reći za nas u Europi? Prije nekoliko dana liberalni EU zastupnik Guy Verhofstadt Realnost je sljedeća: Rusija svake godine ima na raspolaganju tri milijuna topničkog streljiva - dva milijuna sama proizvede a milijun je iz Sjeverne Koreje. "Ali mi nismo u stanju proizvesti čak ni milijun godišnje."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije