Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Socijalna radnica zadužena za malenu Nikoll ne vidi propust, više neće raditi s djecom

Štefica Karačić smatra da je svemu naštetilo i to što je Ministarstvo izašlo ranije sa svojim nalazom da je u Centru bilo nepravilnosti
13. travnja 2021. u 23:43 8 komentara 9118 prikaza
Nova Gradiška - Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Branko Madunić govori o slučaju pretučene djevojčice koja se u bolnici bori za zivot.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Socijalna radnica koja je vodila slučaj malene Nikoll i donijela odluku o povratku u biološku obitelj ne smatra da je napravila propust.

Građani ispred Klaićeve bolnice u Zagrebu ostavljaju plišane igračke i pale svijeće za preminulu djevojčicu BAKA I DJED PREMINULE NIKOLL 'Ako je napravila to, milijun posto nije bilo svjesno. Otac je želio da je vrate, zbog doplatka'

- Današnjim razgovorom zapravo kolegica, kada smo se usmjerili na detalje nije i ne vidi da je napravila propust zbog kojeg se moglo pretpostaviti da će doći do ovakvog ishoda - rekla je Štefica Karačić, predsjednica Udruge socijalnih radnika za RTL Danas.

Stručni nalaz bit će gotov sljedeći tjedan. Karačić smatra da je svemu naštetilo i to što je Ministarstvo izašlo ranije sa svojim nalazom da je u Centru bilo nepravilnosti.

- Ja sam obavila razgovore sa svim stručnim djelatnicima i neće više raditi kolegica na odjelu za mlade, djecu i obitelj, bit će raspoređena na drugi odjel. I sama je to tražila, ali usuglasili smo se oko toga - kazala je pak v.d. ravnateljice Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Marija Jugović.

VIDEO Pogreb djevojčice Nikoll na gradskom groblju u Novoj Gradiški

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Crocirih:

    Da. Naravno. Nitko od njih neće odgovarati. Ništa drugo i nije bilo za očekivati.. Da se sjetimo: Dvogodišnje dijete je pet mjeseci pod nadzorom službe bilo maltretirano i na kraju ubijeno.

  • crocro:

    Nema toga što se ne može opravdati. I kada je jasno vidljivo da se ne može obraniti neobranjivo, onda pukne grom i raznese gol tako da se ne može ustanoviti da li je lopta ušla tamo gdje je bio gol ... prikaži još! ili je otišla pokraj gola. Ovdje se čuda događaju, ništa nije predvidljivo i sve je moguće.

  • Asparagus:

    Nadzor treba biti napravljen od neovisne struke o ne neke komore tj. kolege s posla.