Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki zviždač

Snowden: Nije točno da sam bio niskorangirani analitičar. Uvježbavali su me za špijuna

Edward Snowden
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
28.05.2014.
u 11:09

- Bio sam uvježbavan za špijuna u tradicionalnom smislu te riječi - živio sam i radio prikrivenog identiteta u inozemstvu pretvarajući se da radim posao koji nisam radio, čak mi je bilo dodijeljeno i ime koje nije bilo moje - kazao je Snowden

Američki zviždač Edward Snowden, koji je nakon što je javnosti otkrio povjerljive dokumente o američkim programima nadzora pobjegao u Rusiju, u intervjuu za NBC kazao je da je bio uvježbavan za špijuna, prenosi CNN.

- Bio sam uvježbavan za špijuna u tradicionalnom smislu te riječi - živio sam i radio prikrivenog identiteta u inozemstvu pretvarajući se da radim posao koji nisam radio, čak mi je bilo dodijeljeno i ime koje nije bilo moje - kazao je Snowden i dodao da američka vlada to može poreći.

- Mogu ih namjestiti na određene načine i reći on je niskorangirani analitičar- izjavio je Snowden. Kazao je radio za CIA-u, NSA i DIA-u gdje je razvio izvore i metode kako bi ''naše informacije i ljude držao na sigurnom u najneprijateljskijim i opasnim okruženjima diljem svijeta''. 

- Tako da kada kažu da sam niskorangirani sistem-administrator, da ne znam o čemu govorim, rekao bih da je to pogrešno - dodao je Snowden. Cijeli intervju s njime trebao bi se emitirati u srijedu navečer.

>> Edward Snowden: Sve bih ponovio

Komentara 6

Avatar reference
reference
13:32 28.05.2014.

pa sto ako je bio nisko rangiran, to mu treba jos biti ponos a ne ponizenje. kad je "niskorangiran" mogao doci do tih dokumenata onda se vidi kako je preveslao visokorangirane. on niskorangiran pametniji nego oni svi zajedno visokorangirani

MU
mudrilopov
14:41 28.05.2014.

Snowden je Americki ekvivalent Viktoru Belenku koji je 1976 prebjegao u avionu Mig-25 (u to doba najboljem Sovjetskom lovcu presretacu) u Japan. On je samo indikator da je sistem poceo pucati "po savovima". Treba odredjeno vrijeme da se sruse takve velike imperije ali rusenje svakog zida pocinje s prvom pukotinom, a ovo je jako, jako velika "pukotina".

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:38 28.05.2014.

Al istina da se to ne priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije