Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička analiza
Povratak na članak

Snižavanje izbornog praga vodi k politici konflikta

O visini izbornog praga i “narodnoj matematici”, o elementarnoj političkoj nepismenosti...

Komentari 13

DR
draxy
09:56 03.11.2014.

Kojekakvi socijalistički stručnjaci straše narod da zadržali oligarhije na vlasti. Zašto nema konflikata u zemljama članicama EU koje imaju niži izborni prag od nas a u većini članica on iznosi od 2 do 4 %

VL
QQ
qqriqrac
09:56 03.11.2014.

Da, da sad imamo politiku mira u kojoj stranka na vlasti 4 godine radi što hoće i nije moguće srušitit vladu u saboru zbog glasačke mašinerije kako god bili loši. Bolje i nestabilna vlada (zbog manjeg izbornog praga, a ii draže mi je da ne propadne 700.000 glasova koji nezasluženo odu najvećim strankama.

VL
VR
vrt
10:06 03.11.2014.

Još malo pritiska na Ustavni sud prije određivanja broja glasača u RH, neće škoditi. I to od osobe obiteljskim vezama (tj.kumstvom) vezanom uz najviše nositelje ove naše "stabilne" vlasti. Rezultate njihove stabilnosti vidi i osjeti većina stanovništva. Osim naravno društvene "elite" koja se grčevito drži svojih privilegija, svoje financijske i društvene stabilnosti na račun sveg naroda.

VL
DU
Deleted user
10:12 03.11.2014.

Možete to gledati kao na politiku konflikata što u konačnici to i je, međutim morate biti svjesni da sada imamo politiku jednoumlja po mjerilu ljudi koji ne stoje čvrsto na zemlji i koji egzistencijalnim pitanjima ne dijele sudbinu naroda kojeg bi trebali biti predstavnici.

VL
ZO
zoom
10:16 03.11.2014.

koje bedastoće...a što imamo sada nego politiku konflikta, samo što je on uvijek isti besmisleni konflikt vlast-oporba! nama treba pravi "konflikt" ideja i vrijednosnih stavova koji će se konfrontirati, a ne konflikata radi grabljenja položaja i dijeljenja sinekura!!!!

VL
Avatar Arkandjel
Arkandjel
10:19 03.11.2014.

Jos jedno uvlacenje u rit svojim kumovima i poslodavcima od strane novinarke Kasapovic. Mozdase ne radi o uvlacenju nego samo o usluzi koja ce biti debelo vracena.

VL
DU
Deleted user
10:48 03.11.2014.

Drugarice, vi napišite prijedlog glasovanja s kuglicama! Civilizirani svit bio bi osupnut mogućnostima zvukova koje kuglice čine. Najbolje bi se uklopio u ritam užičkog kola!

VL
AI
ant.imesic
10:32 03.11.2014.

Ma dajte praga nema da stranka koja dobije najviše glasova dobije sve zastupnike. Sto će nam izbori uopće trebali bi karikature poput autorice ovog uradka

VL
Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
11:53 03.11.2014.

kasapovićka daje pogled iz svog kuta. Kuta povlaštenih koji uživaju sigurnu i zagarantiranu plaću uz dobre ostale pogodnosti. I zato prema gospođinom mišljenju i ne treba previše mjenjati. Gospođo, pokušajte se spustiti među narod kojemu ne odgovara ovakvo višegodišnje propadanjeje Države pod vođenjem jednih te istih političara i njihovih poslušnika. Pokušajte razumjeti razmišljanje čovjeka koji pošteno radi svoj posao godinama dok mu plaća kasni ili ju nikako ne dobija. A onda mu Milanović s visoka dobaci kako će se trebati više potruditi i više raditi. Naravno kako bi svvaki takav pokušao neto promjeniti. te promjene neće donijeti ni HDZ, ni SDP (u isti rog pušu. Nego netko novi koji je trenutno onemogućen ući u Sabor političkim ograničenjima. Ali, ne razumijete vi to. Vi ste se osigurali.

VL
GO
goran2hr
12:47 03.11.2014.

Visok izborni prag služi tome, da se uklone oni koji su dobili glasove (čak nekad ni 5% nije dovoljno (HSP, Ladonja)), a u fotelje instaliraju oni koji ih nisu dobili (uglavnom ekipa iz HDZ-Kukuriku koordinacije (~25% saborskih zastupnika)). I već to je samo po sebi nepravda. A stvar postaje tim gora, kada vidimo posljedice toga po Hrvatski narod i državu. Ta njihova politička "stabilnost" koju nam "prodaju" pod nešto bino, najbolje se odražava u stvarnosti koju živimo. Bolje da padaju i propadaju redom nevaljale vlade, nego Hrvatska.

VL
Avatar abakus
abakus
08:03 04.11.2014.

Gospođo Kasapović, neuvjerljivi ste. I nije mi jasno čega se bojite. Osim ako je riječ o strahu za pozicije raznih profesionalnih političara kojima je cilj njihov osobni interes a ne dobro Hrvatske. Ovakvo stanje postaje sve teže podnošljivo i treba ga mijenjati. I bolje da se mijenja ovako i sada nego za koju godinu kroz masovne nerede i u dodatno uništenoj zemlji.

VL
FO
forlife
10:48 03.11.2014.

Bilo bi dobro da U ime obitelji objave koji su ih to poduzetnici-katolici financirali. Ma sve je to računica, ruku ruku mije, i nekakve kumske veze.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.