Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Direktor HTZ-a otkriva:

Snimljen novi turistički spot: glume Luka Modrić, Madžukić, Marin Čilić...

Kristijan Staničić
Goran Kovačić/PIXSELL
26.10.2017.
u 15:35

Slogan Croatia, Full of Life ostaje aktivan i u 2018. unatoč najavama da mu je odzvonilo

Na sajmu turizma u Londonu Hrvatska će se predstaviti novim promotivnim videom i starim sloganom 'Croatia, Full of Life'. Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić kazao je u Malom Lošinju, na Danima turizma, da je snimanje novog promo filma pri samom kraju, u tijeku je montiranje.

Što je najzanimljivije, glavni akteri su, otkrio je čelnik HTZ-a, glazbeni dvojac Two Chellos, glumica Zrinka Cvitešić te sportaši Marin Čilić, Mario Mandžukić i Luka Modrić. Spot će prštati prepoznatljivim crvenim kvadratićima, koje su naši sportaši proslavili diljem svijeta. Nacionalna obilježja bit će, kako se čulo u Lošinju, i ubuduće pristutnija u promociji hrvatskog turizma.

Dvije godine stari slogan  'Croatia, Full of Life' ostaje, pak, unatoč najavama ministra Garija Cappellija da bi mu uskoro moglo odzvoniti. Slogan je dobio još jednu priliku, a o njegovoj sudbini će se odlučivati 2019..

- Hrvatska želi poručiti da ima raznoliku ponudu, što ovaj slogan i omogućuje, radila ga je struka i ne treba brzati,  o njemu treba donijeti pravedan sud. Koristit ćemo ga tijekom iduće godine i, naravno,  mjeriti učinke, te potom donijeti konačnu odluku. Inače,možemo reći da je zadnja analiza učinaka pokazala da je brend Hrvatska danas prepoznatljiviji čak 20 posto nego lani - kazao je Staničić.

Kristijan Staničić
1/15

Nacionalna promidžbena organizacija, inače, trenutno priprema i program rada za iduću godinu. I dalje će se s truističkim zajednicama nižeg ustroja sufinancirati turistički proizvodi, ali novost je fokus na velika događanja poput Ultre, koja nam mogu priskrbiti globalnu pažnju i koja ćemo onda izdašnije financijski praititi. Dakako, to neće biti samo manifestacije poput Ultre, već i velika sportska događanja, poslovnog i zdravstvenog tuirzma i sl. - poručuje Staničić.

Za predstojeći vikend Hrvatska bi trebala zabilježiti 100 milijunto noćenje ove godine, što je prvi puta u povijesti i 2 do 3 godine ranije nego se očekivalo te je sada najvažnije turistički promet disperzirati izvan ljeta i na kontinent, poručio je ministar turizma Gari Cappelli na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika i predstavnika Vlade u sklopu DHT-a. Taj susret ujedno je, uz svečanosti dodjela nagrada, i najposjećeniji skup u sklopu DHT-a (Dana hrvatskog turizma), koji ove godine u Malom Lošinju završavaju 26. listopada u večernjim satima proglašenjem najboljih u turizmu ove godine.

„Uskoro će se u saborskoj raspravi naći zakon o pružanju usluga u turizmu čijim će se donošenjem otvoriti nove prilike za cjelogodišnji turizam, među kojima i za zdravstveni, ali i za investicije. Pokušat ćemo u koordinaciji s poslodavcima i institucijama riješiti problem nedostatka radne snage za iduću godinu, a otvoreni smo i za sve druge konstruktivne razgovore, pa i o PDV-u i potrebi povećanja plaća u sektoru“, kazao je Cappelli. O radnoj snazi i nedostatku kvalitenih kadrova upozorenja je uputio i predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH) Eduard Andrić kazavši da politika nikada nije išla u smjeru ka boljim uvjetima rada i poslovanja i boljih plaća u turizmu.

„Kada bi Vlada shvatila da se poreznim i drugim rastrećenjima turističkim poslodavcima otvara prostor za povećanje plaća pa i više ugovora na neodređeno možda bi i nešto činila. Bez toga problem s kadrovima neće nestati, kao ni bez novog obrazovanja“, poručio je Andrić dodajući da je protiv uvoza radne snage jer su „najbolji i najisplativiji domaći radnici“. S tim u vezi, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević najavila je da će se do kraja ove godine organizirati Dani poslova u turizmu u Osijeku, Kninu i Zagrebu, kao i da će se do kraja godine za više od tri tisuće ljudi nezapolenih organizirati edukacije i prekvalifikacije.

Bilo je pitanja i o koncesijama plaža, o čemu je državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac kazala da u Hrvatskoj ima 211 koncesioniranih plaža od strane županija, dok gradske i druge lokalne vlasti daju jedino koncesijska odobrenja. „Odlucivanje o koncesijama treba biti u rukama lokalne uprave, a onda Bol, Vir i druga mjesta neće imati problema kao ove godine da se moraju boriti za svoje plaže na kojima žele unaprijediti infrastrukturu“, kazala je Kostelac. Turistički djelatnici pitali su i o inspekcijama i kaznama, na što im je Marijana Kudeljan iz Porezne uprave kazala kako se ipak ne dolazi u kontrolu bez prethodne najave jer nije cilj kažnjavanje niti zatvaranje bilo kojeg objekta.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac ispričala im je pak da u EU fondovima ima prostora za turizam, ali i da je dogovoren program povoljnog kreditiranje s HBOR-om i poslovnim bankama za građenje smještaja i drugo.

Državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban najavio je pak kako očekuje da će u siječnju iduće godine, kada na snagu treba stupiti novi zakon o upravljanju državnom imovinom, biti lakše riješiti brojne nakuppljene probleme oko državne imovine, pa i, kako je kazao, odblokirati dugogodišnje zavrzlame oko imovinsko-pravnih odnosnoa oko vojarni i drugih objekata koji mogu u turističku funkciju. (Hina)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije