Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNIO TUŽBU

Snimka razbjesnila javnost: Policajci vojnika poprskali suzavcem zbog manjeg prometnog prekršaja

Foto: REUTERS
1/4
12.04.2021.
u 13:20

Slučaj je izazvao bijes velikog dijela javnosti, a poručnik je najavio i tužbu protiv policijske postaje u Windsoru

Poručnik afroameričkog porijekla Caron Nazario vozio se u novom SUV automobilu čije su povremene tablice bile zalijepljene za prozoru. Policajci američkog gradića Windsor rekli su mu da se zaustavi, što je on i učinio.

Rekao je policajcima da se boji izaći iz vozila nakon čega mu jedan od policajca kazao da i treba. U optužbi protiv Nazaria se navodi kako su policajci prijavili da on nema tablice i da bježi od policije. 

Snimku je objavio LiveLeak. 

Snimka prikazuje vojnika kako ima ruke podignute u zraku i govori im kako nije počinio nikakav prekršaj.  U nekoliko navrata zamolio ih je da se smire. Iako nije pokazivao vidljiv otpor, poprskali su ga suzavcem, bacili na pod i uhitili. 

Slučaj je izazvao bijes velikog dijela javnosti, a poručnik je najavio i tužbu protiv policijske postaje u Windsoru, prenosi The Guardian. Guverner savezne države Virginije gdje se dogodio spomenuti incident zatražio je istragu. 

 

Ključne riječi

Komentara 16

ST
Startrack
16:48 12.04.2021.

Al vec je tuzbu podnio. Svaki crnac tuzi cim moze.

Avatar crazy_bat
crazy_bat
18:26 12.04.2021.

Koliko puta frajeru treba ponoviti da izađe iz auta, a on se pravi grbav!? Čisto izazivanje policije. Prema njihovim zakonima, imaju ga pravo privesti, ukoliko ne surađuje s policijom, što on sigurno nije radio.

SI
sisavac
13:33 12.04.2021.

i što je čudnog, postupanje američke policije? pa amerika je prepuna raznoraznih dobrovoljačkih udruga naoružanih do zuba, neke imaju i tenkove, uniforme.. i još se vozi lik u uniformi u civilnom autu bez registarskih pločica... ono, sumnjiv do bola. i svi oni govore da nisu krivi, da ne predstavljaju opasnost. al godišnje od tih mirnih građana smrtno strada oko 100 policajaca, prošle godine skoro 300! ranjenih svake godine desetak tisuća! zbog demokrata i njihovog napada na trumpa, porastao je broj zločina, naročito u 'demokratskim' utvrdama! jer se kroz medije plasira mantra o nasilnoj policiji, pa ih se lakše napadalo. koju javnost je razbjesnila ova snimka? blm, antifu? rezultat ove manije prema policiji je zanimljiv, moral policajaca je nizak, pljušte otkazi, ljudi odlaze raditi obične poslove, a ekipa na vlasti obećava sve manja sredstva za policiju. pa eto učinaka, nek uživaju. btw, ovdje je naglasak na postupanje policije prema crncu. čak nije vojska u pitanju. znamo tko im čini glavninu vojske. crnci i mestici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije