Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Snimka ovih krava zgrozila je aktiviste, istražitelji tvrde: Postupak je bezbolan

Rupa na kravi napravljena je kirurškim zahvatom koji se naziva 'rumen fistula' te ona omogućuje istraživačima da doslovno mogu vidjeti cijeli probavni sustav krave
21. lipnja 2019. u 12:24 1 komentara 2331 prikaza
krave
Foto: Screenshot

Aktivisti za prava životinja ogorčeni su zbog snimke iz najvećeg europskog istraživačkog centra koji se nalazi u Francuskoj, a na kojim se vidi kako muškarac gura cijelu ruku u želudac krave kroz otvor koji su na njoj napravili. To je, naime, uobičajena praksa kojom se pomaže stočarima kako bi vidjeli kakva prehrana je potrebna za proizvodnju što više mlijeka.

traumatiziranje životinja Jesu li pretjerali? Zoološki vrt ponovno na meti kritika

Rupa na kravi napravljena je kirurškim zahvatom koji se naziva 'rumen fistula' te ona omogućuje istraživačima da doslovno mogu vidjeti cijeli probavni sustav krave.

Često se koristi u veterinarskim školama, a tijekom cijelog postupka zdravlje krave nije ni na koji način ugroženo.

Iako su to potvrdili i brojni stručnjaci, aktivisti iz grupe L214 podnijeli su žalbu na snimku iz Francuske. Ta snimka nastala je u objektu Sourches u vlasništvu tvrtke Sanders koja je dio francuske agro-industrijske korporacije Avril Grupa.

U protest se uključio i francuski voditelj Nagui Fam koji tvrdi kako je postupak loš za zdravlje krave.

Ekspedicija na dno Indijskog oceana ZONA HADALA Nove vrste na dnu Indijskog oceana stručnjake ostavile bez riječi

– U centru su i kokoši koje su toliko debele da ne mogu više ni hodati, kao i bolesne svinje, telad i zečevi zarobljeni u malim kavezima – rekao je Nagui Fam.

No iz istraživačkog centra kažu kako je u proces uključeno samo šest krava te da provode istraživanje kojim žele otkriti kako smanjiti upotrebu antibiotika u stočarstvu.

– Istraživanje se provodi pod rigoroznim veterinarskim nadzorom i potpuno je bezbolno za životinje – rekao je glasnogovornik tvrtke.

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

  • homofob:

    Ne tako davno znanstvenici su zeljeli nauciti kako to funkcionira nacin razmisljanja politicara te su napravili otvor kroz lubanju aktivnog politicara u mozdanu supljinu i ... nisu vidjeli nista, cak niti postojanje mozga!