Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u školi

Snimka izazvala zgražanje: Učenici u Srbiji plesali na pjesmu koja slavi ratne zločine

Screenshot Nova.rs/YouTube
22.06.2022.
u 20:36

- Nažalost, ova pjesma je puštena bez ičije suglasnosti, ali od buke i galame koju su učenici stvarali, nitko od učitelja nije ni mogao čuti riječi - rekla je ravnateljica i dodala kako nitko iz kolektiva OŠ Vasa Stajić ne podržava govor mržnje.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka koja je podigla dosta prašine s obzirom da prikazuje učenike iz Novog Sada kako plešu uz pjesmu koja veliča ratne zločine u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o pjesmi 'Ne volim te Alija, zato što si Balija' koju izvodi Baja mali Knindža, a desetogodišnjaci iz Osnovne škole Vasa Stajić su plesali uz te stihove tijekom završne priredbe četvrtih razreda na kojoj je prisustvovalo stotinjak djece i četiri učitelja, piše Nova.rs

Uz učenike je plesala i jedna učiteljica pozvavši ih da 'plešu u vlakić'.

Na svu sreću, piše Nova.rs, većina četvrtaša nije znala riječi ove pjesme niti su, očigledno, bili svjesni o čemu ona govori.

Ravnateljica škole Zorica Đurić kazala je kako se radi o nesmotrenom incidentu i da nitko od prisutnih učitelja nikada nije ni čuo sporne stihove, a kamoli ih puštao djeci.

- U priredbi su sudjelovala djeca iz četiri razreda i postojao je dogovor da svaki razred ima pravo na po tri pjesme. Pjesme su sami birali i puštali učenici i većina je bila potpuno primjerena njihovom uzrastu - kazala je Đurić.

- Nažalost, ova pjesma je puštena bez ičije suglasnosti, ali od buke i galame koju su učenici stvarali, nitko od učitelja nije ni mogao čuti riječi - rekla je ravnateljica i dodala kako nitko iz kolektiva OŠ Vasa Stajić ne podržava govor mržnje.

- U pitanju su učitelji s višegodišnjim iskustvom, mnogi od njih su pred penzijom i nitko od njih nije ni čuo za ove stihove, a kamoli da bi ovakav sadržaj puštao učenicima. Nažalost, mi ne možemo utjecati na to što djeca slušaju kod kuće i što im roditelji puštaju - kazala je Đurić.

Komentara 39

PA
Pahor
21:19 22.06.2022.

A što? Mi se sad kao čudimo nešto? Srbikosrbi, u zadnjih nekoliko desetlječa oni su sami sebe uvjerili da su nevine žrtve a uskoro će slaviti i Oluju kao proboj neprijateljskog obruča na Kozari. Tako su barem uvijek do sadaa radili, prvo svoje zločince proglasiš borcima za slobodu i slaviš ih, svoje tenkove civilima a onda slaviš velike pobjede :)

IN
inot
21:07 22.06.2022.

zgražanje.....čedekima je to pod normal.....fujpljuc

PR
prajdali100
22:26 22.06.2022.

Nije to ništa,malo ih ponijelo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije