Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fascinantan kadar

Snimili kako golemi morski pas jede manjeg 'rođaka'

morski pas
Foto: PA/Pixsell
02.05.2014.
u 17:09

Dubokomorskom predatoru dugačkom devet metara za oko je ''zapela'' vlastita vrsta

Ne događa se baš često da se na jelovniku velikog morskog psa nađe njegov manji ''rođak'' morski pas tigar. Barem ne pred očima mnogobrojnih promatrača,  što se nedavno dogodilo u akvariju Oarai u Japanu.

Ondje je dubokomorskom predatoru dugačkom devet metara za oko ''zapela'' vlastita vrsta. Nagonski je, piše Daily Mail, ulovio značajno manjeg morskog psa tigra i punih 40 minuta ga pokušavao prožvakati. Kada je shvatio da mu je koža predebela, samo je ispljunuo njegove ostatke.

Prizor su promatrali šokirani djelatnici akvarija, nenaviknuti na ovakav tip ponašanja najveće akvarijske atrakcije. Naime, morske pse hrane učestalo, a djelatnici ne pamte kad se neki od njih okomio na ostale vrste s kojma dijeli životni prostor. No ovaj predator danima je odbijao pojesti bačenu užinu, a osoblje je polako počelo zabrinjavati njegovo gubljenje apetita. Sudeći po svemu, razloga za brigu više nemaju.

>>Maratonca kod cilja vrebao morski pas. Onda se dogodilo nešto nevjerojatno!

Komentara 4

Avatar billybull
billybull
14:08 03.05.2014.

kliknete li na crveno otisnuti "daily mail" doci cete do originalnog clanka. I onda, ako je vase poznavanje engleskog bar prosjecno, cete zapaziti koliko je lose I netocno isti preveden...npr pas koji je napao je pjescani tigar dug 9 stopa (nesto manje od 3 metra) a napadnuti je grebenski morski pas..i tako dalje...

Avatar Mr.Green
Mr.Green
06:57 25.02.2017.

Orke love i ubijaju velike binele psine. Toliko su inteligentne da su shvatile da se morskog psa moze dovesti u hipotonično stanje. Okrene psinu na "leđa"kako bi ona pala u jednu vrstu transa. Potom pojedu njima najslađi dio, jetru. Dogadaj e zabilježen djelomično kamerom. Najinteresantnije e to da se nakon dogadaja u krugu od vise milja nije mogao naći niti nedan morski pas. Za orke se zna da iskustva iz lova dijele ili prenose na potomke. Citav zivot zive u bliskim zajednicama za koja su neraskidivo vezane.

PL
@ploto@
17:46 02.05.2014.

Kad lovac postane lovina.I taj veliki bijeli ima svog lovca,a to je orka ili kit ubojica, koji se specijalizirao za ubijanje velikog bijelog.Obožava jesti njegovu jetru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije