Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽASNE SCENE

Protiv zlostavljača podignuta kaznena prijava, psi oduzeti i smješteni u sklonište

Foto: Screenshot
21.11.2018.
u 22:22

Lovac koji je udarao pse štapom i gazio ih nogama prijavljen policiji i uhićen, a pokrenut je i postupak njegova isključenja iz Lovačkog društva Muć

Šteta u prtljažniku automobila bila je, izgleda, dovoljan razlog zbog kojeg je B.O. (podaci u redakciji) iz naselja Donje Postinje u općini Muć tukao i zlostavljao svoje pse.

Udarao ih je štapom, gađao ih, gazio nogama. Sve to gledali su i snimali svjedoci, a bilo im je jako zabavno što potvrđuje i njihov smijeh. Video se ubrzo proširio među volonterima i aktivistima za zaštitu životinja, zlostavljanje je prijavljeno i policiji. I svi koji su ga vidjeli osuđuju postupak vlasnika i traže od nadležnih institucija da poštuju i provode zakone.

Video možete pogledati ovdje. Upozoravamo vas da je uznemirujuć.

Zlostavljanje životinje kazneno je djelo, čl. 205 Kaznenog zakona kaže da će se onaj tko teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama kazniti kaznom zatvora do jedne godine.

Je li policija pokrenula istragu i što će poduzeti protiv dotičnog počinitelja, ali i snimatelja koji nije ništa napravio da isto spriječi, upitali smo Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku.

– Zaprimili smo dojavu o zlostavljanju psa prema kojoj postupamo te ćemo vas izvijestiti o utvrđenom i poduzetom nakon provedenih policijskih radnji, odnosno kriminalističkog istraživanja – odgovaraju.

Nekoliko sati poslije doznali smo da je tijekom večeri muškarac i priveden u policijsku postaju u Solinu i da je u tijeku kriminalistička obrada. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu, a policija nastavlja istražne radnje.

Na zlostavljanje životinja odmag je reagiralo i Lovačko društvo Muć, čiji je počinitelj član.

– Osuđujemo ovaj postupak, ne mogu zamisliti da je jedan lovac to mogao napraviti i nema nikakvog opravdanja za njegov postupak. Prema ovlastima i Statutu već samo pokrenuo postupak njegova isključenja iz Lovačkog društva. I sigurno se nigdje više neće moći učlaniti, barem ne u naših 65 udruga unutar županije. Svakako bi mu trebalo oduzeti i oružje, a vjerujemo da će se to i dogoditi – rekao nam je Ilija Veić, predsjednik Lovačkog društva Muć u kojem je tijekom dana donesena odluka o brisanju iz članstva. 

Na naš upit je li veterinarska inspekcija pokrenula nadzor i hoće li oduzeti pse iz Ministarstva poljoprivrede odgovaraju:

– U tijeku je nadzor veterinarske inspekcije. Psi su oduzeti i smješteni u odobreno sklonište jer nisu cijepljeni niti čipirani, zbog toga će biti podnesen optužni prijedlog prekršajnom sudu – kažu te dodaju kako će zbog objavljene snimke, a nastala je prije dvije godine, kad se zlostavljanje dogodilo, biti podnesena i kaznena prijava.

Komentara 39

DO
Dora20
19:43 21.11.2018.

Čemu inicijale? Neka cijeli svijet vidi Božo Orsulic, šta ga se štiti

SA
sargu123
19:39 21.11.2018.

Žestoko premlatiti i ove koji su se smijali.

KE
kelab
21:01 21.11.2018.

Teski psihopati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije