Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teškoće u prometu

Snijeg zabijelio Hrvatsku; Padat će sve do vikenda

snijeg, zagreb (1)
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/22
14.01.2013.
u 07:55

U Lici i Gorskom kotaru moglo bi napadati i do 40 cm novog snijega, a u sjeverozapadnom dijelu zemlje od 15 do 20 cm

Snijeg već drugog dana pada u većini kopnenih dijelova Hrvatske, što je izazvalo teškoće u prometu, a prema najavama meteorologa padat će i dalje.

Tako se u Lici i Gorskom kotaru očekuje da bi moglo napadati i do 40 cm novog snijega, a u sjeverozapadnom dijelu zemlje od 15 do 20 cm.

Prema izvještaju Državnog hidrometeorološkog zavoda u Zagrebu je do 7 sati napadalo četrdesetak centimetara novog snijega. Slično je i u Karlovcu, a najviše novog snijega palo je u Otočcu (53 cm).

– Tijekom cijele noći ekipe Zimske službe iz više podružnica Zagrebačkog holdinga, unatoč snijegu koji na širem gradskom području intenzivno pada od jučerašnjeg poslijepodneva, čistile su prometnice, nogostupe i stajališta. Kako bi se osigurali što bolji uvjeti za promet, na terenu su sve raspoložive ekipe, priopćeno je iz Holdinga.

Sredinom dana i poslijepodne snijeg će i ponegdje u sjeverozapadnim krajeva prijeći u kišu, koja se može smrzavati na tlu. Na Jadranu će biti promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, ponegdje praćenom grmljavinom. Vjetar će biti slab, u Slavoniji umjeren jugoistočni. Na Jadranu će većinom puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar, a na sjevernom dijelu ujutro mjestimice će biti jake bure.

Temperature će u unutrašnjosti biti od -2 do 2, na sjevernom Jadranu i istočnoj Slavoniji od 6 do 10, a u Dalmaciji od 13 do 16 stupnjeva.

Zbog snijega, promet teče otežano u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je HAK. Zimski su uvjeti proglašeni na većini državnih i županijskih cesta.

U Istri, Dalmaciji i mjestimice u Slavoniji pada kiša. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Upozoravaju se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

>>Zbog snijega nema nastave u Osnovnoj školi Štrigova

>> Snijeg donio nevolje i u Varaždinskoj županiji

>>Nedjeljno jutro zabijelile pahulje snijega u većem dijelu Lijepe naše

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
10:10 14.01.2013.

ok je to očišćeno

AA
aabbcc
08:09 14.01.2013.

. Mozemo samo jos podsjetiti vozace na oprez, jer zimske gume nisu obvezne za autobuse, kamione i slepere.. i sl. u EU, a ona putnicka mogu i dva-tri covjeka izgurati, odnijeti ako zaglave u prometu..

SE
serđo
09:06 14.01.2013.

iz holdinga su priopćili da untaoč padanju snijega čiste snijeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije