Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijele pahulje

Snijeg u svibnju: Pada na Učki, Platku, u Gorskom Kotaru...

Snijeg u Istri - Platak
Foto: webcamsopatija.com
1/3
14.05.2019.
u 16:56

U nastavku dana očekuje se slično vrijeme, a zbog obilnijih oborina u Gorskom kotaru u višim predjelima očekuje se stvaranje snježnog pokrivača.

Nakon olujnog nevremena, u neke hrvatske krajeve danas je stigao i - snijeg! Kako je tijekom dana došlo do pritjecanja osjetno hladnijeg zraka sa sjevera Europe uz dodatno jačanje bure, u gorju je kiša okrenula na snijeg, javlja Istramet.hr.

Bijele pahulje padaju u Gorskom kotaru, na Učki sve do 800 metara nadmorske visine, ali još se ne stvara bijeli pokrivač za razliku od Platka gdje umjereno snijeg pada i zadržava se na površinama.

 

A prema ranijim prognozama i na gospićkom području moglo bi napadati do pet cm snijega. 

Istramet dodaje kako su u 15 sati temperature zraka primjerenije ožujku nego sredini svibnja. U unutrašnjosti Istre vrijednosti se kreću između, za ovo doba godine hladnih, 7 i 9 °C, a osjećaju hladnoće doprinosi i jaka, na udare olujna bura.

Zimsko vrijeme zbog bure vlada i uz obalu gdje su temperature više za 3 do 5 °C.

U nastavku dana očekuje se slično vrijeme, a zbog obilnijih oborina u Gorskom kotaru u višim predjelima očekuje se stvaranje snježnog pokrivača

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
20:18 14.05.2019.

Je Mica - magla je opasna. -:) Jer snijeg jednostavno ne vidi kuda pada. -:)

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:00 14.05.2019.

procroatia al po magli za razliku od snijega - ne ostaju tragovi 😊

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
18:29 14.05.2019.

Bogme je na slici i gusta magla a nju se nigdje ne spominje ? Velike poteškoće zna ona stvorit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije