Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimski uvjeti

Snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici: Većina cesta otvorena, zabrana za neke skupine vozila

Tijekom popodnevnih sati u Gorskom Kotaru počeo je padati snijeg
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
24.01.2023.
u 07:40

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog vjetra, izvijestili su u utorak iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

U unutrašnjosti će danas biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, u gorju sa snijegom. Na Jadranu djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku malo kiše moguće je uglavnom na sjevernom Jadranu te na otvorenom moru i otocima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na moru umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 2 i 6, u gorju i malo niža, a na Jadranu od 10 do 14 stupnjeva Celzijusovih.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog vjetra, izvijestili su u utorak iz Hrvatskog auto-kluba (HAK). Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Paški i Krčki most i most dr. Franja Tuđmana u Dubovniku. Kolnici su mokri i skliski na većini cesta. Snijeg povremeno pada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, slab u Gorskom kotaru i Lici (ima razmočenog snijega na kolniku).

Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar-DC3 (Zdihovo-Delnice-Kikovica). Ponegdje ima i magle.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama (detaljan grafički prikaz nalazi se na Interaktivnoj karti HAK-a):

U prekidu je promet preko graničnog prijelaza Bogovolja, zbog tehničkih poteškoća.

U prekidu je katamaranska linija Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar.

Na brzobrodskoj liniji Mali Lošinj-Cres-Rijeka u utorak (24.01.2023.), s polaskom iz luke Mali Lošinj u 6 sati, katamaran će izvanredno pristati i u lukama Ilovik, Susak, Unije, Martinšćica, iako prema redu plovidbe nije bilo predviđeno.U putovanju iz luke Rijeka u 14,30 sati plovit će prema redu plovidbe za utorak.

Video: Kupio vozačku u BiH za 1200 eura pa se čudio: Nisam znao da je krivotvorena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije