Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA

Snijeg ili južina? Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana!

Kiša u Zagrebu
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
15.12.2017.
u 08:53

Posljednji adventski tjedan, prema sadašnjim prognozama, čeka nas hladno vrijeme

Jače naoblačenje s kišom, koje je zahvatilo veći dio Jadrana i zapadne krajeve unutrašnjosti, tijekom dana proširit će se na cijelu zemlju, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Mjestimice može biti i obilnije kiše, osobito uz obalu i u gorju. Navečer i u noći uz osjetan pad temperature zraka u unutrašnjosti mjestimice snijeg. Puhat će jako i olujno jugo, u unutrašnjosti jugozapadni vjetar. Iznadprosječno toplo za ovo doba godine, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 do 15 °C.

U subotu na Jadranu još i manje. Mjestimice obilnije kiše bit će još osobito na jugu, gdje će se zadržati jako i olujno jugo i južni vjetar, prolazno i jugozapadni, a na sjevernom je dijelu moguć i snijeg nošen jakom i olujnom burom, koja će se tijekom hladnije i još promjenljive nedjelje proširiti na cijelu obalu. Od ponedjeljka stabilnije, uz slabljenje vjetra, ali uz daljnji pad jutarnje temperature.

Na kopnu promjena vremena stiže već u noći na subotu kada će snijeg početi najprije u gorju, a do subotnjeg jutra zabijelit će se i mnoge nizine. Sporadično će padati i tijekom prijepodneva. Poslijepodne će se razvedravati pa će od nedjelje biti većinom suho, barem djelomice sunčano, ali i osjetno hladnije, u odnosu na petak, gdjegod i za više od 10 °C.

Pogledajte nevrijeme u Europi:

Kiša u Zagrebu
1/11

Posljednji adventski tjedan, prema sadašnjim prognozama, čeka nas hladno vrijeme, a još nije sigurno hoćemo li imati bijeli Božić.

U ponedjeljak će temperature biti od -4 °C do 4 °C, utorak od -3 do 3 °C, srijedu -3 do 3 °C, a u četvrtak -3 do 2.

Pogledajte pripremu auta za zimu:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
16:20 15.12.2017.

Od silnih dugoročnih i sezonskih prognoza,( sa svom tehnologijom i satelitima) .jedino je pouzdano pogledati kroz prozor pa vidjeti kakvo je vrijeme........a ovi nisu u stanju ni za sutra a pogotovo za Božić izšlogati ništa....nula ..0 ...Hebeš takvu nauku i prognozere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije