Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u vrtlogu prašine

Snažno nevrijeme zahvatilo Hrvatsku!

nevrijeme,split,munja (1)
Snimio čitatelj
Autori: iv/VLM, i.kri/VLM
29.07.2013.
u 18:18

Kao što su meteorolozi i najavljivali, u popodnevnim satima mnoge hrvatske gradove zahvatilo je nevrijeme.

Ko što su meteorolozi i najavljivali, u popodnevnim satima mnoge hrvatske gradove zahvatilo je nevrijeme. Nebo se na brzinu zamračilo, a jak vjetar rušio je stabla. Moć oluje u Zagrebu možete vidjeti i na snimci koju objavljujemo uz tekst.

HAK upozorava da jak vjetar povremeno puše u većem dijelu unutrašnjosti te da bi zbog toga vozači trebali prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Kolnici su mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru.

Istarski portali pišu da je nevera koja je pogodila zapadnu obalu Istre nanijela veliku materijalnu štetu. Više jedrilica i barki nasukalo se duž obale, a najgore je bilo u Poreču i Umagu, piše iPress. Desetak metara duga jedrilica talijanskih nautičara potonula je nakon udara u lukobran umaške luke. Dvoje Talijana ozlijeđeno je, pomoć im je pružila Hitna pomoć koja je utvrdila da je riječ samo o lakšim ozljedama i kontuzijama. Jedrilica je u potpunosti uništena, a zbog mogućeg zagađenja još se utvrđuje količina nafte u spremniku.

>>Pogledajte kako je olujni vjetar 'poharao' Zagreb!

Čitateljica nam je poslala snimku na kojoj možete vidjeti koliko je vjetar jako puhao u Umagu. Vjetar je u Motovunu iščupao dva drveta iz korijena u kampu podno starog grada. U nevremenu je uništeno desetak šatora, ali na sreću nema ozlijeđenih.

>>Za RH proglašen najviši stupanj opasnosti ekstremnog vremena!

Olujni vjetar i crni oblak digao je vrtlog prašine na Kamenjaku. Nakon 17 sati počela je padati kiša, ali vjetar je u Istri ipak oslabio. U Istri se u sat vremena temperatura spustila za 8 do 10 stupnjeva. Portal IstraMet piše i da je jak i olujan vjetar podigao pravu pješčanu oluju u Rijeci.

Jak vjetar puše u Zagorju i Međimurju te je podigao veliku količinu prašine, piše Crometeo. Čitatelj nam je poslao fotografije na kojima se vidi da je vjetar u Čakovcu srušio krov. U Ivancu su morali intervenirati vatrogasci, jer je olujni vjetar čupao krov s dvorane osnovne škole. Od siline vjetra na kraju je popustilo između 400 i 500 metara četvornih limenog krova te se poput „konzerve“ otvorio i prebačen je preko ruba zgrade. Centar 112 Varaždinske županije primio je 30 poziva vezanih uz nevrijeme i to diljem cijele županije – od Podravine do Slovenije. Osim škole, uglavnom je bila riječ o srušenim drvima ili stupovima Elektre.

U Čakovcu pak je u Ulici Vladimira Nazora vjetar oštetio limeni krov trokatnice, dok je u Milkovićevoj odnio krov obiteljske kuće, javio je međimurski centar 112. U Murskom Središću, na granici sa Slovenijom, vjetar je odnio drvenu zaštitu na rupama "koje su u fazi sanacije" pa je interveniralo Poduzeće za ceste.

U Rijeci pada kiša i temperatura je pala na ugodnih 26 stupnjeva Celzijevih. U Zagrebu je zabilježena rijetko viđena "prašinska oluja".

U cijeloj središnjoj Hrvatskoj zabilježeni su jaki udari vjetra koji su mjestimično bili i olujni. Oblaci su zaklonili sunce i u Dalmaciji.

Ako imate fotografije i snimke nevremena, šaljite nam ih na e-mail: javi@vecernji.net

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije