Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA LETU

Snažne turbulencije: Jedna osoba poginula na letu iz Londona za Singapur, više od 30 ozlijeđenih

A Singapore airline aircraft is seen on tarmac after requesting an emergency landing at Bangkok's Suvarnabhumi International airport, Thailand
Foto: Pongsak Suksi/REUTERS
1/2
21.05.2024.
u 12:25

"Singapore Airlines izražava najdublju sućut obitelji preminulog", stoji u priopćenju

Jedan je putnik poginuo, a više od 30 je ozlijeđeno na letu Singapore Airlinesa iz Londona za Singapur nakon što su zrakoplov pogodile turbulencije. Boeing 777-300ER za Singapur preusmjeren je u Bangkok i sletio u 15:45 po lokalnom vremenu. Zrakoplov je prevozio ukupno 211 putnika i 18 članova posade, navodi se u priopćenju zrakoplovne kompanije.

"Singapore Airlines izražava najdublju sućut obitelji preminulog", stoji u priopćenju, javlja BBC.

Zrakoplovna tvrtka je dodala da surađuje s tajlandskim vlastima na pružanju medicinske pomoći putnicima i da šalje tim u Bangkok da pruži dodatnu pomoć koja je potrebna. Tajlandske vlasti poslale su kola hitne pomoći i timove hitne pomoći u zračnu luku Suvarnabhumi.

Singapurski ministar prometa Chee Hong Tat rekao je da će vlada pružiti pomoć putnicima i njihovim obiteljima. - Duboko sam ožalošćen kad sam saznao za incident na letu SQ321 Singapore Airlinesa iz Londona Heathrow za Singapur - objavio je u izjavi na Facebooku.

Još uvijek nije jasno što se dogodilo u avionu. - Ozljede uzrokovane ozbiljnim turbulencijama relativno su rijetke u kontekstu milijuna obavljenih letova. Međutim, ozbiljne turbulencije mogu biti dramatične i dovesti do teških ozljeda ili, nažalost, u ovom slučaju smrtnih slučajeva - rekao je za BBC John Strickland, zrakoplovni stručnjak. Letačke posade imaju resurse za predviđanje turbulencije, iako su joj neki dijelovi svijeta skloniji. Također su obučeni kako reagirati na turbulencije, rekao je g. Strickland.

- Nije uzalud što zrakoplovne kompanije preporučuju da sigurnosni pojasevi ostanu labavo vezani tijekom leta, bio on dug ili kratak - dodao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije