Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŽNO PODRHTAVANJE

Potres jačine 4.6 prema Richteru pogodio Dalmaciju, građani izlazili na ulice

Foto: Juraj Filipović/EMSC
1/4
06.10.2021.
u 22:01

Prema prvim informacijama u Trilju nije u ovom trenutku zabilježena veća šteta

U srijedu oko 22 sata u Dalmaciji se osjetio snažan potres.

- Večeras, 6. listopada 2021. u 21 sati i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su jak potres s epicentrom na granici s Republikom BiH, kod Buškog jezera. Magnituda potresa bila je 4.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice - javila je seizmološka služba.

Prema dosadašnjim podacima nisu zabilježene materijalne štete. Potres se u Hrvatskoj snažno osjetio na širem području oko Sinja, Splita, Makarske i okolice, stoji u izvješću o potresu.

Čitatelji iz Splita javljaju da su se kuće i zgrade snažno tresle, a građani Trilja su izašli na ulice. Sugovornici ističu kako se čula jaka tutnjava, a onda se počelo tresti. Prema prvim informacijama u Trilju nije u ovom trenutku zabilježena veća šteta

- Mislila sam da će se kuća srušiti. Izletjela sam vani. Svi smo bili na ulici. Baš sam se prestrašila, kaže nam gospođa iz Trilja.

S terena izvještava Juraj Filipović. 

- Prema prvim izvještajima od hitnih službi nema šteta niti ozlijeđenih. Ja sam krenuo na sastanak s ministrom Butkovićem, ali sada ću ga zvati da otkažem - rekao je splitsko gradonačelnik Ivica Puljak iz Splita za RTL Direkt.

Stanovnici Livna i okolice osjetili su snažan potres koji je trajao desetak sekundi, no zasad nema službenih izvješća o šteti. 

Gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin izvijestio je na Facebooku kako nisu dobili dojavu o većoj šteti. 

- Poštovani Triljani, nadam se da ste svi dobro nakon ovog potresa! Za sada nemamo dojavu o materijalnoj šteti na našem području. Zajedno sa djelatnicima DVD-a Trilj, postrojbom opće namjene i GSS-om bit ćemo na raspolaganju cijelu noć. Za sve hitne slučajeve zovite 112, a broj Stožera večeras je br DVD-a Trilj - 021 832 293 - naveo je Bugarin. 

Foto: screenshot/facebook

Vatrogasci DVD-a Trilj zamolili su građane da smanje pozive ako se ne nalaze u hitnoj situaciji. Oni su, također, naveli kako nije zabilježena veća šteta. 

- Smanjite pozive prema liniji razumijemo da ste uznemireni. Zauzimate liniju ako je zaista nekome potrebna pomoć. U kratkom vremenu preko 200 poziva. Za sada nemamo prijavu nikakvih šteta, osim manjeg odrona ceste na dionici Trilj-Bisko. Cestarska služba uklanja kamenje s ceste te je cesta prometna - naveli su na Facebooku. 

Foto: screenshot/facebook

Ključne riječi

Komentara 41

ZL
ZlySrbinn
22:19 06.10.2021.

To u dalmaciji sve stina i kamen.. Tu jacinu podilis na pola u odnosu na zg

MO
montello
22:08 06.10.2021.

jako se čulo treslo je dobro 5 po richteru...

DU
Deleted user
22:24 06.10.2021.

Namečili se ti potresi na Hrvatsku i ne puštaju. Užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije