Naslovnica Vijesti Crna kronika

Smrt mlade alpinistice: 'Našli su je s osmijehom na licu, nitko još ne može doći k sebi'

Nakon što se stijena odlomila, Filipas je s njom pala nekoliko metara i završila na 'polici stijene', mjestu s kojeg se kreće penjati.
22. travnja 2019. u 22:42 3 komentara 24070 prikaza
Ilustracija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Posljednji ispraćaj poginule 30-godišnje alpinistice bit će u četvrtak u 15 sati na Cresu, a pokopat će je u obiteljskoj grobnici.

HGSS Poginula alpinistica iz Zagreba Šef gospićkog HGSS o tragediji na Velebitu: Nije bilo šanse da se djevojka spasi

Alpinistica je preminula u subotu nakon što je na nju pao dio stjene tijekom uspinjanja na Rujičin kuk u blizini Baških Oštarija na Velebitu.

- Veliki komad stijene se odlomio i pao na moju sestru. Na licu mjesta je ostala mrtva. Kako kažu u GSS-u, našli su je s osmijehom na licu. Bol je takva da nitko još ne može doći k sebi - piše sestra Ines, prenose 24 sata.

HGSS ODLOMILA SE STIJENA Tragedija na Velebitu: Poginula alpinistica iz Zagreba

- Dabarski kukovi su mjesto bez signala za mobitel pa je, da bi netko pozvao u pomoć, potrebno neko vrijeme. No Marlena je, nažalost, dobila ozljede koje, ako se ne saniraju doslovce isti tren, rezultiraju smrtnim ishodom - ispričao je za 24 sata Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

Nakon što se stijena odlomila, Filipas je s njom pala nekoliko metara i završila na 'polici stijene', mjestu s kojeg se kreće penjati.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Mlach:

    je, umirala je od smijeha dok je padala....kakva stoka

  • Avatar magarac.joVo adminovbrat
    magarac.joVo adminovbrat:

    Penjao sam se na Bačić kuk, a za taj Rujića kuk prvi puta čujem.... žao mi cure, ali očito je bila kamenčina od desetak i više kilograma... dovoljno da ti padne na nogu sa pola metra, kamoli sa desetak....btw- na ... prikaži još! Paklenici su stijene toliko visoke ( 300m) da se penjač jedva vidi iz podnožja.....