Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje suradnja

Smrt Fidela Castra ubrzala potpis sporazuma između Kube i EU

Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.12.2016.
u 00:15

Kuba je dosad bila jedina latinskoamerička zemlja koja nije imala nikakav sporazum o odnosima s Europskom unijom

Naša sućut zbog smrti Fidela Castra, no dajte da sad normaliziramo odnose… – to je, prepričano slobodnim rječnikom, poruka odluke ministara vanjskih poslova 28 država članica EU da jučer u Bruxellesu potpišu sporazum o normalizaciji odnosa s kubanskim kolegom Brunom Rodriguezom Parillom.

– Danas prepoznajemo promjenu koja se dogodila na Kubi – rekla je visoka predstavnica EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini. Potpisani sporazum, o kojem se pregovaralo skoro čitavo jedno desetljeće, daje novi okvir za odnose između EU i Kube u području od trgovine i ulaganja do političke suradnje i protuterorizma. Kuba je dosad bila jedina latinskoamerička zemlja koja nije imala nikakav sporazum o odnosima s EU.

>> Fidel Castro pokopan na privatnoj ceremoniji, HRW podsjeća na mračnu ostavštinu komunističkog diktatora

>> Rijeka ljudi pohrlila oprostiti se od revolucionara, prisutni u suzama: 'Fidel je Kuba'

Komentara 3

BK
B Kosa
18:48 23.12.2016.

nebi trebao nista pisati, svi moji komentari uredno predani a nigde ni jednog. Od kada je Raul Kastro dosao na celo kube odmah su se pocele osjecati promjene, Fidel je bio veliki marksist i lenjinist

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
14:37 24.12.2016.

Koga predstavlja ova osobe, tko ju je izabrao i kad?

DU
Deleted user
14:34 23.12.2016.

Sad će dobiti demokraciju, dućane, banke i Big Business :-) Sretno vam Kubanci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije