Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki Bukovec

Smontara platio "masnu" kaznu za eksploataciju šljunka

šljunak, Koprivnica - Tvrtka Nexe grupa eksploatira sljunak na jezeru Jegenis nedaleko Koprivnice (1)
Marijan Susenj/PIXSELL
05.12.2012.
u 12:38

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom koji je kao vlasnik rudarskog obrta eksploatirao mineralne sirovine na polju kod Velikog Bukovca bez koncesije

Ludbreški policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje da je kao vlasnik rudarskog obrta iz Velikog Bukovca, od listopada 2006. do kraja rujna 2011. godine, eksploatirao mineralne sirovine na eksploatacijskom polju „Trstika“ kod Velikog Bukovca, unutar granica, ali bez koncesije za eksploataciju. Na taj je način eksploatirao oko 738.300 kubnih metara šljunka i pijeska u sraslom stanju, čija se vrijednost procjenjuje na oko 22 milijuna kuna. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga, javlja Policijska uprava varaždinska.

Kako doznajemo, riječ je o tvrtki Smontara. Vlasnik Ivan Smontara za Večernji je list izjavio kako mu nije jasno zašto policija sad izlazi s time, kad je, kaže, stvar već riješena.

– Dogovorili smo se s državnim odvjetništvom, nema nikakvih sporova. Potpisana je nagodba i platio sam veliku lovu - kaže Smontara i dodaje da je dobio novu koncesiju na 30 godina.

Komentara 2

VA
valek000
23:41 05.12.2012.

Zašto je država nagradila Smontaru i dozvolila novu koncesiju, a vadio je rudno bogatsvo bez dozvole? Koliku je to 'masnu' lovu platio ako mu se isplatilo platiti kaznu i nastaviti iskapanje? Očito ne dovoljno da mu više ne padne na pamet raditi bez dozvole. Nije on jedini..iskapanje šljunka unosan je posao u rukama nedodirljivih.

BA
babica05
13:31 06.12.2012.

A gdje su bili svo to vrijeme inspektori ??? Koliko para su dobivali da su dali "odrješene ruke"? Kako se može netko u ime svih nas nagoditi za pljačku dobara svih nas? Čudna neka pravila i čudno čitanje zakona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije