Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanader u aferi planinska
Povratak na članak

Nisam uzeo ni lipe, riječ je o još jednoj konstrukciji USKOK-a

Sanader kaže da će zbog toga on i njegova obrana tražiti da se ustanovi porijeklo tog novca jer kako je rekao, nije normalno da netko 17,5 milijuna kuna drži u svom sefu

Komentari 37

DU
Deleted user
12:23 01.02.2016.

a je ti jaca sa bajićen obukla kapot usrid lita,sad se znoji,benetino

VL
KA
kamatar
14:28 01.02.2016.

Po tko zna koji put se HaDeZe domorodna mafija pofajtala međusobno. Sad i prije, uvijek zbog raspodjele opljačkane i oprane proračunske love.

VL
Avatar Najsjajniji Hrvatski Vitez
Najsjajniji Hrvatski Vitez
14:12 01.02.2016.

Dr. Ivo Sanader je uvijek bio i ostao pravi hrvat i istinski hrvatski domoljub pa me čudi kako nije bio glavni kandidat za mandatara sadašnje vlade.

VL
PA
Patrizzia
12:28 01.02.2016.

Sanader je u svakom slučaju mala beba u odnosu na one koji su okljaštrili Hrvatsku poslije njega . Kako može netko odgovarati za primanje mita kojeg nikad nije ni vidio ni primio .Pretpostavljam da je taj mangup imao zadatak rećieći da je primio mito za Sanadera .Očito je da je u pitanju politički proces .Ne drži vodu tvrdnja "primio sam mito za njega ali ga nikome nisam dao niti neću " ,jer nemam novaca . Ludilo od konstrukcije .To su komunističke nijanse .

VL
TI
Tisli
12:26 01.02.2016.

Al Kapone je nadrapao na porezu. Pustite Planinsku, INU, i slične stvari. Neka pokaže račune za slike koje su mu bile u kući. Neće. Procijenite ih - prihodi ne pokrivaju rashode! 40 godina zatvora i oduzimanje imovine. Riješeno.

VL
BA
balance
12:35 01.02.2016.

Možemo li pogađati tko je smjestio Samaderu.Radijska voditeljica+počasni građanin Bihaća+partija.U to sam siguran 100%.

VL
Avatar Najsjajniji Hrvatski Vitez
Najsjajniji Hrvatski Vitez
15:15 01.02.2016.

Dr. Ivo Sanader tvrdi da nije uzeo ni lipe nego se izključivo ponašal kao domoljubni pravi hrvat koji neda ni milimetra onoga što dojde otpozadi ili ispod.

VL
CA
campa
12:55 01.02.2016.

I na kraju će se dogoditi da Sanader nije kriv i da su mu podmetali.Nađene vrijednosti svakako nemogu pokriti njegova primanja i račune u bankama.Sve ovo govori da će Sanader u dogledno vrijeme biti na slobodi jer nisu bitni dokaz nego igrači koji su opeljušili Hrvatsku a nemaju stranačku pripadnost a isti cilj izvlačenje novaca.Jadno je ovo naše pravosuđe gdje zakoni vrijede samo za sirotinju.

VL
AS
aSADA
11:55 01.02.2016.

Sanader je optužen i zbog kupovine zgrade za Ministarstvo regionalnog razvoja u zagrebackoj Planinskoj ulici. Ona je po nalazima vještaka turopoljskom mesaru Stjepanu Fiolicu preplacena više od 26 milijuna kuna. Sam Fiolic priznao je da je Sanaderu u kartonskoj kutiji kuci donio 10 milijuna kuna i milijun eura. U aferu je bio upleten i ministar poljoprivrede Petar Cobankovic koji je takoder priznao krivnju, a osuden je na rad za opce dobro. Kaznu je odslužio guleci krumpire u puckoj kuhinji..................................... Ivo Sanader volio je skupocjene i lijepe stvari. Odijevao se u najskuplja, po mjeri šivana odijela s monogramima na košuljama. Odijela su mu toliko prirasla srcu da ih je i pokušao skriti kada mu je zaprijetilo uhicenje. Volio je i skupe automobile pa je tako jednom prilikom poželio blindirani BMW.

VL
Avatar BraBar
BraBar
22:36 01.02.2016.

Tisli, Malo ste, zajedno s vecinom komentatora pa i medija, preuranili s osudom. Covjek u svakom demokratskom drustvu je nevin dok mu se ne dokaze krivnja. Osvrnemo li se na izvjestaje medija u zadnjih nekoliko godina lako je uvidjeti da se sve cini da se covjeka osudi prije sudske odluke. Taj javni linc i pritisak na sudstvo niti u jednoj sredjenoj drzavi ne bi smio biti dozvoljen.Kada sud dokaze da je okrivljenik kriv tada ga osudjujte koliko vas je volja.

VL
IR
iraira
17:25 01.02.2016.

Stvari smo čudno uredili sustav. Koliko je koštalo ovo vijećanje u sudu. Pa nisu oni švercali na crno. Čovjek veli nije bio na sjednici drugi su dogovorili i potpisali ugovor. Ugovor provjeriti ako laže odmah nazad u remetinac ak ne onda oni drugi. Ne kužim treba li ovdje pravno gledamo sud jer sve stoji u dokumentima. Skupo sve ovo.

VL
DU
Deleted user
11:55 01.02.2016.

Ima li još netko naivan da povjeruje u Sanaderovu nedužnost. Još nije objasnio kako je plaćao skupe stanove u New Yorku na primjer. Što to radi Javni tužilac, kada ga ovako manipulira Sanaderova obrana? I do kada će taj cirkus trajati? Vjerojatno do zastare, a tada će Snader, kao veliki poštenjak izaći na slobodu.

VL
AS
aSADA
11:56 01.02.2016.

Po državu štetnija, a po Sanadera unosnija bila je prodaja dionica Ine madarskom MOL-u. Za mito od 10 milijuna eura, isplacenih preko Roberta Ježica, Sanader je Madarima prepustio da upravljaju nacionalnom naftnom tvrtkom iako su u svojim rukama imali samo 47 posto dionica. Posljedice te transakcije osjecaju se i danas. Hrvatska s MOL-om još uvijek nije uspjela razriješiti odnose, a novac pa ni onaj za koji je Robert Ježic priznao da je za Sanadera placan preko njegovih racuna nikada nije stigao u državni proracun.................................................... Sanaderu se na teret stavlja i da je prisilio Hrvatsku elektroprivredu, odnosno njenog nekadašnjeg direktora Ivana Mravka da ispod cijene prodaje struju tvrtkama koje je Sanader odabrao. Prvenstveno šibenskom TLM-u koji je onda tu istu struju, jeftiniju nego što je HEP za nju placao uvozeci je iz Srbije, prepušta mostarskom Aluminiju.

VL
DE
delnice22
13:07 01.02.2016.

Koje gluposti prica ovaj smrder.Kakvi su interesi USKOK-a DA NJEMU NESTO NAMJESTI KAD GA OPTUZUJU ONI KOJI SU BILI SNJIM.Uostalom nisu nasli tajne racune kod Kosor vec kod njega.Da ne govorim o tajnim prostorijama, slikama, satovima....Tek kad se zlocinacka org. ustavom i zakonom zabrani Hrvatska ce odahnuti.Jer ovakvu pljacku i podjelu u zamlji je napravila SKH- HDZ-ZLOCINACKA ORG.

VL
DO
Domoci
11:51 01.02.2016.

Kakvu je samo sramotu nanio Hrvtskoj sa bjegom i kad su ga uhvatili u njemsčkoj i vratili nazat pa u Austriji u zatvoru .Kakav je to bio premijer ?? Ljigava hijena mislim da to bolesno stvorenje treba psihijatriju a ne sud !!

VL
Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
15:39 01.02.2016.

Puno je toga cudno u ovom procesu pa poglejmo samo koliko ima takozvanih pokajnika kojima su ogromne svote love oprostene a neki od njih jos imaju muda dojt na stranacke skupove i mislim da je ovo jedna velika igra i sanader ima prste u pekmezu al ne vise od bilo kojeg lokalnog šerifa i da je sanader pripadnik jednog dijela hr naroda koji smije sve nebi ni bil u vrestu

VL
AS
aSADA
11:57 01.02.2016.

....svjedoci postoju, iskazi postoju, dokazi postoju.......Sanader nije kriv ???...........Ovo je postalo bolesno............

VL
ST
Stipan
15:30 01.02.2016.

Nedaj se Ive! Dušmani hoće da te sa lažima unište .

VL
AS
aSADA
11:56 01.02.2016.

Iz 2006. godine pamtimo aferu Verona, odnosno nikad razjašnjenu prodaju Plive . Istraga je pokrenuta tek 2011. godine.............................. Godinu dana kasnije otkriveno je da Sanader posjeduje kolekciju skupocjenih satova za koje nikada nije pokazao racune......................... Razmetanje bogatstvom i najteže financijske afere spadaju, pak, u drugi Sanaderov mandat. Nakon što je jedva pobijedio Zorana Milanovica, tek izabranog predsjednika SDP-a Sanader je krenuo haraciti po državnim poduzecima i proracunu.............................. Preko agencije Fimi Medija izvlacen je novac iz raznih državnih tvrtki. Završavao je ili u crnom fondu HDZ-a ili kod Ive Sanadera. Tako je na prenapuhanim i fiktivnim uslugama koje je Fimi Medija odradivala za državu izvuceno 143 milijuna kuna, od cega je kod Sanadera završilo nešto manje od 30 milijuna. U operaciji izvlacenja novca sudjelovale su najmocnije javne tvrtke pa cak i Ministarstvo unutarnjih poslova, a sve je koordinirao tadašnji šef carine Mladen Barišic i njegova partnerica Nevenka Jurak, vlasnica Fimi Medije.

VL
MA
Malenkost
11:58 01.02.2016.

Pustite ga i dajte mu odstetu. HR je itekako mulj. Joj kako sam zamrzio Tudmanovu Tvorevinu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.