Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto je zaustavljena?

Smijenjena Bertović iz Plitvica je s dvije osobe iznosila dokumente

Lidija Bertović
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
20.12.2013.
u 11:50

Slučaj je lokalnoj policiji dojavila v. d. ravnateljica Natalija Božičević, no kad su došli u parkove, njih više nije bilo

– Plitvička jezera jedno su od najvećih bogatstava Hrvatske, koja je po njima prepoznatljiva i očekujemo da budu generator razvoja ne samo mikroregije nego i cijele Hrvatske. Želimo da se otvore, da se u njih aktiviraju domaći proizvodi te da postanu jedno veliko regionalno tržište s boljom turističkom ponudom. Sve to što očekujemo od parka i njegove uprave nije se uspjelo odraditi u mandatu bivše ravnateljice – komentar je ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića na smjenu ravnateljice Lidije Bertović.

Dijana Sušac, glasnogovornica Ministarstva, objasnila je zašto je Lidiju Bertović pokraj Karlovca u četvrtak navečer zaustavila policija. – U četvrtak u večernjim satima, na osnovi dojave v.d. ravnateljice parka Natalije Božičević, pozvana je policija, jer je gospođa Bertović s još dvije osobe, koje nisu zaposlenice, iz uprave parka iznosila neku dokumentaciju. Lokalna policija izašla je na teren po toj prijavi. Kad su stigli u Nacionalni park, gospođa Bertović i te osobe više nisu bile u parku.

Internim radnjama policije obaviješteni su njihovi kolege i na putu prema Zagrebu auto je zaustavljen. Ono što u ovom trenutku imam od informacija je da su jučer gospođa Bertović i suputnik obavili obavijesne razgovore i predmet je, prema navodima policije, preuzeo DORH. Nemam mogućnosti komentiranja što je pronađeno i o čemu se dalje radi – kaže Dijana Sušac te dodaje da joj nisu jasni navodi Lidije Bertović o puču, tj. “tko bi i prema kome izvodio puč, s obzirom na to da su razlozi njezina razrješenja jasni”. Potvrdila je i informacije da je upravnim nadzorom u Plitvičkim jezerima,  provedenim u listopadu, utvrđeno višekratno kršenje statuta Plitvičkih jezera. – Dolazilo je do potpisivanja i sklapanja ugovora te dovršenja poslova za koje je ravnateljica po statutu trebala tražiti dozvolu, tj. odobrenje Upravnog vijeća, što nije učinjeno – kaže Sušac.

>> Zmajlović smijenio šeficu NP Plitvice, a dovedena je kao zvijezda

>> Smijenjenu Bertović policija zaustavila i pregledala u Karlovcu

Komentara 21

FR
friz
12:44 20.12.2013.

crvenima se strašno nekamo žuri.Izgleda da kasne sa zadaćom koju su dobili od sila mraka iz svijeta.Po čitavoj Hrvatskoj osjećaju se pritisci na sve strane.Jednom sprovodi se jedan ogroman moobing kroz sve pore u društvu.Kao da osjećaju da bi im uskoro mogao doći kraj,kraj njihove strahovlade.Sada se već obračunavaju unutar sebe.U sredini u kojoj ja živim skidaju svoje ,jer ovi inzistiraju da se razotkriju kriminalne radnje.Uskoro će se SDP raspasti kao kula od karti,jer je unutar njih velika borba između ambicioznih,okrutnih,novaca gladnih na jednoj,a onih poštenih,skromnih pro hrvatski orjentiranih lijevičara,koji samo žele zaštititi svoj narod i državu na drugoj.

Avatar Carrera
Carrera
12:22 20.12.2013.

evo kako kadrovira kukuriku vlada, jednako kako i vode državu - inimno loše! već 2 godine se bave isključivo kadroviranjima, umjesto da rješavaju nagomilane probleme u državi, a onda pri tom još i loše kadroviraju. majko mila...

BL
Blekpanther
13:33 20.12.2013.

Cudno da joj nisu nista bijelog nasli u autu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije